Niekada nenuviliantis tortas: greita, skanu ir nereikia kepti

 (24)
Nė vienas šventinis stalas, ko gero, neįsivaizduojamas be deserto. Tiesa, taip jau kartais nutinka, kad besiruošiant Velykoms, tvarkant namus, galvojant apie šventės dekoracijas, saldumynų stalu pasirūpinti lieka labai nedaug laiko. Būtent tokiems atvejams DELFI siūlo griebtis paprasto, bet patikrinto nekepto rafaelo torto recepto.
Tortas
© Shutterstock

Jums reikės:

4 pakelių sausainių (tinka „Selga“, „Gaidelis“ ar pan.)
1 indelio kondensuoto pieno
200g kambario temperatūros sviesto
450g plakamosios 35% grietinėlės
60g kokosų drožlių
200 ml vandens
citrinos sulčių
1 šaukštelio cukraus

Paruošimas:

Vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis. Sausainius trumpam įmerkite į paruoštą citrininį mišinį ir iš karto dėkite į formą, kurioje darysite tortą.

Kremui grietinėlę išplakite. Išplaktą grietinėlę padėkite į šaldytuvą. Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą. Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus.

Ant citrininiam užpile išmirkytų sausainių uždėkite 1/3 kremo. Uždenkite dar vienu sluoksiu mirkytų sausainių ir vėl užtepkite kremu. Šiek tiek kremo pasilikite torto šonų aptepimui.

Suteptą tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, po to išimkite iš tortinės, aptepkite torto šonus kremu ir dekoruokite.

SKANAUS!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Velykos

Toksinus iš organizmo valanti sriuba vos per 20 minučių (15)

Šis nesudėtingos ir greitai paruošiamos sriubos receptas – nuostabiai gardus ir gaivinantis būdas pašalinti toksinus iš organizmo. Išmėginkite – nepasigailėsite!

Kauniečiai vėl sužibėjo: rideno milžinišką margutį (18)

Žvarbus antrosios Šv. Velykų dienos oras neatbaidė Kauno jaunimo – į Laisvės alėją jie išrideno spalvingą margutį – milžiną, sveriantį daugiau kaip 300 kilogramų.

Produktai gelbėtojai: gerina virškinimą, lengvina pagirias ir yra kone kiekvienuose namuose (26)

Išsipūtęs pilvas, pykinimas, galvos skausmas – bėdos, kuriomis skundžiasi dažnas, pakilęs nuo Velykinio stalo.

Įpyko dėl lietuviškų Velykų: laisva diena, balius, mišrainė, bet vieno atributo trūksta (201)

Kalbama, kad Velykos pamažu praranda savo prasmę, žmonės pamiršta, kam jos reikalingos ir piktinasi, kad ši diena nuvilianti, nes ruošiamasi joms vos ne kaip Kalėdoms, o dovanų nėra. Vis dėlto kunigas ramina ir tikina, kad švenčiame gražiai – lietuviai per Velykas susirenka ir pabūna su šeima, o tai ir yra pagrindinė šios šventės prasmė.

Įvardijo, kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną: skaičius gerokai mažesnis nei manote (115)

Artėja metas, kai sėsime prie vaišių stalo, ant kurio tikrai bus ir didelis indas su margučiais.