Liepos 1-oji diena įėjo į pasaulinę viskio istoriją. Šią dieną prasidėjo trijų mėnesių trukmės pasaulinė „Jack Daniel's" viskio Statinių medžioklė. Tris mėnesius daugiau nei 50-yje pasaulio šalių viskio gerbėjai kaip pakvaišę lakstys miesto gatvėmis ir ieškos 150 „Jack Daniel's" viskio statinių, „pasislėpusių" viso pasaulio baruose, restoranuose ir ne tik.

Pasaulinė „Jack Daniel‘s Statinių medžioklė“ – tai seniausios Jungtinių Amerikos Valstijų distilerijos „Jack Daniel‘s Tennessee Whiskey“ 150 m. jubiliejaus dovana viskio gerbėjams. Pirmosios statinės medžioklė liepos 1-ąją prasidėjo distilerijos gimtinėje Lynčburge.

Prie medžioklės prisijungti kviečiami ir Lietuvos „Jack Daniel’s“ gerbėjai. Viskio statinė liepos 8-ąją bus paslėpta Vilniuje, o liepos 27 d. į jos paieškas bus galima įsitraukti Kauno mieste. Dalyviams bus pateikiamos užuominos, susijusios su kiekvieno regiono istorija. Jas sekti dalyviai kviečiami socialiniame tinkle „Facebook“ (https://www.facebook.com/jackdanielslietuva), nuo 9 val. ryto.

„Jack Daniel‘s“ gerbėjai varžysis dėl išskirtinių jubiliejinių „Jack Daniel’s“ distilerijos prizų. Pirmasis atvykęs laimės autentišką statinę, kurioje brandinamas „Jack Daniel‘s“ viskis bei originalų rankų darbo baro rinkinį, pagamintą iš amerikietiško baltojo ąžuolo. Tačiau tai ne tik galimybė varžytis dėl greičiausio ir gudriausio titulo, bet ir diena, kai galima mėgautis miesto istorija, vaizdais bei stebėti, kaip miestas kinta.

„Jack Daniel’s“, pradėtas gaminti 1875 m. ir iki šiol gaminamas Lynčburge, tapo ikoniniu prekės ženklu 170 pasaulio šalių. Per visus šiuos metus viskis išlaikė savo autentiškumą ir nepriklausomą charakterį. „150 metų jubiliejus – reikšminga sukaktis distilerijos istorijoje ir puiki galimybė pakviesti visus prisijungti prie mūsų šventės, dalyvaujant pirmojoje globalioje „Jack Daniel’s statinių medžioklėje”, – sakė „Jack Daniel’s“ distilerijos prezidentas Mark McCallum.

„Jack Daniel‘s Tennessee Whiskey“ – vienintelis viskio gamintojas, nuo pat distilerijos įkūrimo pradžios gaminantis rankų darbo statines, specialiai „Jack Daniel‘s“ gėrimui. Jos viskio brandinimui panaudojamos vos vieną kartą, o tada siunčiamos į užsienį, kur panaudojamos škotiško viskio ar kitų spiritinių gėrimų gamybai.

Be unikalių statinių „Jack Daniel‘s“ nebūtų toks, koks yra. Tad kviečiame į pasaulinę Statinių medžioklę Lietuvoje!