Tam tikros bakterijos išskiria chemines medžiagas, kurios žaloja mūsų kūno dalis. Pavyzdžiui, ausies infekcijos atveju bakterijos pateko į vidinę ausį. Organizmas kovoja su bakterijomis, tačiau natūralūs imuninės sistemos procesai sukelia uždegimą. Uždegimas ausyje yra skausmingas. Taigi vartojate antibiotikus, kad sunaikintumėte bakterijas ir uždegimą.

Antibiotikai veikia kaip selektyvus nuodas. Jis turi naikinti tam tikras bakterijas, bet ne kūno ląsteles. Skirtingo tipo antibiotikai skirtingais būdais veikia skirtingas bakterijas. Pavyzdžiui, antibiotikai gali slopinti bakterijos gebėjimą gliukozę paversti energija, arba gebėjimą kurti ląstelių sieneles. Kai taip nutinka, bakterijos ne dauginasi, o žūsta. Tuo pat metu antibiotikai veikia tik bakterijos mechanizmą, o ne normalios ląstelės.

Antibiotikai neveikia virusų, nes virusai nėra gyvi. Bakterija yra gyva, besidauginanti gyvybės forma. Virusas yra tik DNR dalis, kuris gali patekti į ląstelę. Viruso atveju nėra ko „žudyti“, todėl antibiotikai neveikia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją