Buvęs modelis Nell McEdrew, būdama nėščia jau 37 savaitę, nenori apleisti savo kūno, kad po gimdymo nereikėtų kovoti su pernelyg dideliu antsvoriu. Dėl šios priežasties ji tęsia sporto treniruotes, kilnodama svarmenis, rašo dailymail.co.uk.

„Mano patarimas kitoms kūdikio besilaukiančioms moterims: jeigu reguliariai sportavote prieš nėštumą, sportuokite ir jo metu“, - tvirtino Nell.

„Jeigu nenorite, tai irgi jūsų pasirinkimas. Manote, kad elgiuosi negerai? Tuomet nurodykite kokias nors medicinines priežastis, dėl kurių nėštumo metu nebūtų galima sportuoti, ir aš jūsų paklausysiu. 37 nėštumo savaitę tiesiog noriu išsaugoti nugaros ir kojų stiprumą. Po pirmojo gimdymo ir maitinimo krūtimi nugarą man skaudėjo ilgiau negu vienerius metus. Nenoriu, kad tai pasikartotų. Kartais net juokauju, kad gimdysiu tiesiog sporto salėje, kilnodama svarmenis“, - teigė 6 metų sūnų jau auginanti moteris.

Jos nuomone, nėštumas nėra priežastis atsisakyti svarmenų ir bėgiojimo. Ji pati bėgiojo iki septinto nėštumo mėnesio, o dabar dažniausiai sportuoja sporto salėje su svarmenimis. 39 metų moteris jaučiasi puikiai, jai nenustatyta jokių su nėštumu susijusių komplikacijų. Medikai taip pat sako nematą jokių priežasčių, kodėl jai nebūtų galima sportuoti.

Sportas nė kiek nekenkia vaisiui, priešingai, yra jam naudingas. Statistikos duomenys rodo, jog daugiau kaip pusė nėščiųjų priauga antsvorio ar net nutunka. Būtent tokiai grupei moterų specialistai sukūrė pratimus (tiek su svarmenimis, tiek aerobinių), kuriuos rekomenduojama daryti nėštumo metu.

Nutukimas gali sukelti preeklampsiją, diabetą ir apsunkinti gimdymą. Be to, antsvorio turinčių motinų kūdikiai taip pat būna linkę nutukti.

Žinoma, Nell nekilnoja 50 kg sveriančių štangų. Dabar jos režimą sudaro 15 – 30 minučių kardiotreniruotės, kurių metu ji atlieka įvairius pratimus su kelių kilogramų svarmenimis: pritūpimus, įtūpstus, pasilenkimus, tempimus. Maža to, moteris stengiasi daug vaikščioti, neaplenkdama įkalnių.

„Augant pilvukui, tempą natūraliai sulėtinau. Teko pasirinkti tokius pratimus, kurie netrukdytų pilvui. Gulėti ant nugaros tapo nebepatogu, taip pat atsisakiau tokio didelio intensyvumo treniruočių kaip sprintas – jos gali pernelyg apkrauti ir taip apkrautą širdį, sąnarius ir raiščius“, - pasakojo Nell.

Ji tvirtina, kad jaučiasi puikiai, ir yra įsitikinusi, jog sportas nėštumo metu padeda išsaugoti maksimaliai gerą nuotaiką.