Anykščiai garsėja aukšto lygio kultūros renginiais, visai šaliai reikšmingais projektais, kultūringa aplinka. Vis dėlto šalies socialdemokračių projektas moterims „Rask laiko sau“ yra šiame mieste – išskirtinis.

„Iki šiol nesame turėję renginių, kurie būtų skirti išimtinai moterims, skirtų moters sveikatai, jos gyvensenos gerinimui, jos vidiniam pasauliui bei vidiniam grožiui“, – sako Anykščių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė Lina Pagalienė.

Anot jos, kiekviena moteris nori būti sveika, gerai jaustis, būti puikios nuotaikos, gražiai atrodyti. Vis dėlto daugelis pasiduoda kasdienių darbų srautui, apsikrauna buities rūpesčiais, nuolat lekia, skuba, rūpinasi kitais, bet ne savimi.

„Save dažniausiai pamirštame. Dėl to labai džiaugiamės, kad pas mus vyks projekto „Rask laiko sau“ renginys, kuris mus paskatins to nepamiršti. Juk tos moterys, kurios myli ne tik aplinkinius, bet ir save, jaučiasi laimingesnės ir sveikesnės, o ir kitiems šalia tokių moterų geriau – šalia jų laimingesni jaučiasi jų šeimos nariai. Tikiu, kad renginys paskatins moteris labiau mylėti save, rasti laiko sau. Pirmas žingsnis – suprasti, kaip tai svarbu", – teigia L. Pagalienė.

Ji atkreipia dėmesį ir į kitą svarbią šio projekto ypatybę: renginio metu pasirūpinama renginio dalyvių vaikais. Mažuosius žaidimais ir užduotėlėmis užimantys savanoriai neleidžia vaikams nuobodžiauti. Greta esančioje patalpoje užėmus vaikus, jų mamos gali būti laisvos nuo rūpesčio, joms netenka nerimauti, kad vaikai trukdys susikaupti renginio dalyvėms ar lektorėms.

„Anykščiuose daug renginių šeimoms, į kurias kviečiami visi, tačiau tai visai kas kita. Puiku, kad moterys galės išbandyti naują galimybę ir ją įvertinti“, – džiaugėsi anykštėnė.

L. Pagalienė išgirdusi apie šalies socialdemokračių projektą „Rask laiko sau“ labai juo susidomėjo ir tapo renginio Anykščiuose koordinatore. „Nors Anykščiuose tikrai daug renginių, tačiau norisi kažko naujo ir ne vien pramogų. Manau, kad renginys „Rask laiko sau“ bus naudingas ir sielai, ir kūnui.

Tai bus puiki dovana anykštėnėms gegužės 27-ąją – Moters sveikatos gerinimo dieną“, – kalbėjo Anykščių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė L. Pagalienė.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos

Užs. Nr. 2016-DJ-04/1