Iš ministro streikuojantys pedagogai tikisi išgirsti, ar prasidės realios derybos dėl to, kad finansavimas kitais metais švietimui būtų didinamas tiek, kad mokiniams ugdymosi sąlygos būtų grąžintos į 2009 m. lygį; kad ikimokyklinių įstaigų pedagogai pagal atlyginimus būtų prilyginti bendrojo ugdymo mokytojams; kad būtų mažinama vaikų darželių grupėse ir mokyklų klasėse.

Mokytojų profesinės sąjungos atstovai tikina, kad jeigu Švietimo ir mokslo ministerija ir toliau ignoruos profesinių sąjungų reikalavimus, įvyks terminuoti, o jei reiks – ir neterminuoti streikai. Taip pat rengiamasi ir akcijoms gatvėse prie valdžios įstaigų.

Vis dėlto mokytoju ir docentu dirbantis Kauno technologijos universiteto gimnazijos vadovas Bronislovas Burgis prasitarė, kad problema slypi ne finansų trūkume – daugelis mokytojų tiesiog yra netinkami tam darbui.

„Melas yra tai, kad mokytojai mažai uždirba. Mažai uždirba tie, kurie nemoka dirbti, kurie nėra tikri mokytojai, bet jie ir neturi uždirbti, jiems geriausia išeiti iš mokyklos. Geri mokytojai turi dar daugiau uždirbti negu dabar uždirba, bet ir dabar negali sakyti, kad jie ryškiai mažiau uždirbtų už kitus“, – „Žinių radijui“ kalbėjo B. Burgis.

Jo teigimu, reikėtų pertvarkyti sistemą taip, kad geri mokytojai uždirbtų daugiau, o netinkami šiam darbui būtų perkelti į kitus darbus.

„Yra daugybė mokytojų, kurie seniai ten neturi dirbti. Jie įsikibę laikosi tos vietos, nes jie neturi alternatyvos. Dabar jūs juos matysite streikuojančius, nes tai yra jų paskutinis šansas: leiskite man kaip nors dirbti mokykloje“, – kalbėjo B. Burgis.

Mokytojai, prašome Jūsų – papasakokit savo istoriją ir atskleiskit, kaip iš tiesų Lietuvoje gyvena jūsų profesijos atstovai!

Pasidalinkite savo patirtimi su kitais, patarkite ar pasiguoskite – laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mokytojas“. Mintimis taip pat galite dalintis ir žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)