Žmonės dėkojo patruliams, vasario pradžioje skubiai nuvežusiems dūstančią mergaitę į ligoninę, bei jos mamai, atsidėkojusiai policijai simbolinėmis saldžiomis dovanomis. Kaip feisbuke patalpintame įraše rašė pareigūnai, jomis jie pasidalino su kolegomis.

„Maloniausia žinia, kad mergaitė sveika ir jaučiasi puikiai“, – rašome Lietuvos policijos paskyroje.

DELFI primena, kad nelaimė 2014 m. gimusiai mergaitei nutiko vasario 11 d., kai ji prarado sąmonę.

Pagalbos prašymo sulaukę pareigūnai nedelsiant liepė nešti vaiką į jų automobilį. Policijos departamentas informavo, kad į automobilį įsėdo susijaudinęs tėvas su 1,5 metų mergaite ant rankų ir pareigūnai nuskubėjo į artimiausią ligoninę. Pareigūnai radijo ryšio pagalba nedelsiant susisiekė su budėtojais ir paprašė kolegų pagalbos, atlaisvinant kelią.

Į automobilį įsodintas vaikas buvo be sąmonės, nekvėpavo. Pareigūnas Tadeušas Makovskis pradėjo daryti dirbtinį kvėpavimą, masažavo krūtinę ir pūsdamas orą mergaitei į burną. Netrukus mergaitė pradėjo kosėti, rodyti gyvybės ženklus, atgavo kvėpavimą. Tačiau neilgam, po kelių minučių ji vėl nustojo kvėpuoti, tad teko ją toliau gaivinti. Ne gana to, bloga pasidarė ir ant rankų ją laikančiam tėvui. Pareigūnai visą kelią darė dirbtinį kvėpavimą, mergaitė tris kartus buvo nustojusi kvėpuoti.

Žirnių gatvėje atvykstančiųjų su vaiku pareigūnų jau laukė 2 ekipažai, kurie palydėjo iki ligoninės. Medikams jau buvo pranešta apie atvykstantį dūstantį vaiką, tad jie buvo pasiruošę. Perdavus mergaitę medikams, jie uždėjo jai kaukę ir išsivežė į reanimaciją. Vaikas buvo atvežtas per maždaug 15 minučių, pasak medikų, jo gyvybei pavojus negresia.

Vėliau Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai mergaitę aplankė ligoninėje. Pasidomėję mažosios pacientės būkle, pareigūnai išgelbėtai mergaitei paliko dovanėlę – pliušinį vaikų draugą Inspektorių Amsį. „Tikimės, kad jis ne tik džiugins mergaitę vaikystėje, bet ir bus ilgalaikiu prisiminimu“, - atviravo mažylę aplankę pareigūnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)