DELFI primena, kad trečiadienį po 16-tos valandos dėl smurto artimoje aplinkoje iškviesti pareigūnai sulaukė netikėto pagalbos prašymo. Kol jie bendravo su moterimi, kuri iškvietė pareigūnus dėl smurtaujančio sūnaus, prie jų pribėgo moteris ir paprašė pagalbos - sąmonę prarado jos dukrytė. Iškvietimas buvo gautas dėl įvykio Šiaudinės kaime, Juodšilių seniūnijoje, Vilniaus rajone. Pagalbos prašymo sulaukę pareigūnai nedelsiant liepė nešti vaiką į jų automobilį.

Policijos departamentas informavo, kad į automobilį įsėdo susijaudinęs tėvas su 1,5 metų mergaite ant rankų ir pareigūnai nuskubėjo į artimiausią ligoninę. Pareigūnai radijo ryšio pagalba nedelsiant susisiekė su budėtojais ir paprašė kolegų pagalbos, atlaisvinant kelią. Tuo metu Vilniuje kaip tik prasidėjo vakarinės spūstys.

Į automobilį įsodintas vaikas buvo be sąmonės, nekvėpavo. Pareigūnas Tadeušas Makovskis pradėjo daryti dirbtinį kvėpavimą, masažavo krūtinę ir pūsdamas orą mergaitei į burną. Netrukus mergaitė pradėjo kosėti, rodyti gyvybės ženklus, atgavo kvėpavimą. Tačiau neilgam, po kelių minučių ji vėl nustojo kvėpuoti, tad teko ją toliau gaivinti.

Ne gana to, bloga pasidarė ir ant rankų ją laikančiam tėvui. Pareigūnai visą kelią darė dirbtinį kvėpavimą, mergaitė tris kartus buvo nustojusi kvėpuoti. Kartu su pareigūnai automobiliu važiavo ir nuo smurtaujančio sūnaus nukentėjusi moteris. Žirnių gatvėje atvykstančiųjų su vaiku pareigūnų jau laukė 2 ekipažai, kurie palydėjo iki ligoninės.

Medikams jau buvo pranešta apie atvykstantį dūstantį vaiką, tad jie buvo pasiruošę. Perdavus mergaitę medikams, jie uždėjo jai kaukę ir išsivežė į reanimaciją. Vaikas buvo atvežtas per maždaug 15 minučių, pasak medikų, jo gyvybei pavojus negresia.