Jūs teisus, kad būgštavimai ir pataikavimai agresyviai Kremliaus politikai (dabar prieš Ukrainą) yra ne vienintelė Vakarų visuomenės abejingumo ir politikų neveiksnumo priežastis. Veikia ir geografija, ir susvetimėjimas, ir daug kas.

Tiesiog tas pataikavimas dabartinei Rusijai matomas įvairiomis progomis, tad ir Ukraina be skausmo paliekama bemaž savo pačios likimui.

Judėjimas „aš – Mariupolis“ būtų visai kas kita, todėl verta jį skatinti. Prisidėkite.

Kad kai kuriems įtakingiems europiečiams imponuoja dėdė Putinas, tai turbūt ne paslaptis. Kad Sirijos režimo nusikaltimai naudojant mirtinas dujas prieš civilius (daug vaikų nužudyta) buvo numuilinti be jokio Hagos tribunolo, tam įtakos turėjo, leiskit man taip manyti, ir V. Putino stogas al Assadui.

Net B. Obama atsitraukė.

Jei neklystu, „Boko Haram“, reiškia „Vakarai neteisūs“ arba gerokai blogiau. Savitą „Boko Haram“ skelbia ir Kremlius, o žudo kol kas mažesniais kiekiais. Todėl reiktų protestuoti prieš visus „Boko Haram“, ne tik Afrikoje.

Jūs teisus, kad Prancūzijos ir Lietuvos žiniasklaida neatlieka savo misijos reikiamai informuoti apie fanatikų arba valdžios bepročių vykdomas „kitokių“ žudynes. Nei Beslano, nei Mariupolio vaikai nepriklausė politikos ir verslo sluoksniams, o V. Putinas abiejose vietovėse būtų buvęs ypač reikalingas.