Per visą savo pakilimų ir nuopuolių pilną istoriją Vilnius niekada nenustojo spindėti. Per aukso amžius ir didžiausias negandas vilniečiai užsigrūdino. Mes nebijome iššūkių, drąsiai stojame prieš juos tam, kad nugalėtume ir taptume dar stipresni.

Nuveikti turime daug ką. Apie buitinius dalykus jau prikalbėta pakankamai - betvarkė darželiuose, nesąžiningai didelės šilumos sąskaitos. Nuolat vėluojančios algos sunkiai dirbantiems šlavėjams ar vairuotojams. To nebus, miestas įgyvendins savo pareigas miestiečiams ir savo algą užsidirbę žmonės nestovės su ištiesta ranka prie savivaldybės bokšto. Visa tai labai svarbu. Bet svarbiausia mums, vilniečiams, yra prisiminti tai, kas per amžius neleido užgesti Vilniaus žvaigždei.

Vilnius visada buvo atviras miestas. Dar kunigaikštis Gediminas čia kvietė amatininkus ir pirklius iš kitų kraštų. Ir jie atėjo. Šiandien privalome kviesti investuotojus – vokiečius, švedus, amerikiečius ar italus – ir jie ateis, nes Vilnius ir vėl plačiai atvers duris visiems doriems žmonėms. Vilniečiams dar labai trūksta gerai apmokamų darbo vietų, todėl būtina pritraukti ir užsienio investuotojus, ir padėti smulkiam, vidutiniam vietos verslui.

Vilnius visada kvėpavo laisve. Čia taikiai sugyveno įvairios tautos ir kultūros, čia valdovai nuo seno buvo renkami. Netikėkite sakančiais, kad laisvė yra mums nepažįstama – ji per amžius yra mūsų kraujyje. Čia gyvenantys lietuviai, rusai, lenkai, britai, prancūzai, katalikai, protestantai, netikintys – visi esame vilniečiai, visi mylime Vilnių, todėl visi čia esame ir būsime lygūs.

Vilnius visada nori daugiau. Regione esame šeštas ar aštuntas patraukliausias miestas investicijoms? Galime būti pirmi. Pritraukiame milijoną turistų? Bet juk galime pritraukti tris. Noras pasiekti daugiau leidžia mums kurti stebuklus.

Kasdien susitinku su šimtais vilniečių. Kalbėdamas su jais jaučiu degantį norą ir vėl tapti savo miesto šeimininkais, patiems spręsti, kaip gyventi, kaip augti ir keistis. Norą kurti savo ir miesto sėkmės istoriją. Istoriją, apie kurias garsas sklistų per visą pasaulį. Miesto valdžia privalo padėti miestiečiams įgyvendinti jų svajones.

Vilniečiai džiaugiasi Vilniumi, bet iki šiol neturi progos pasidžiaugti Vilniaus valdžia ir jos teikiamomis paslaugomis. Norime, kad Vilnius augtų – paaugti ir iš esmės pasikeisti turi jo valdymas. Tiesiog reikia nedaryti kompromisų su sąžine, imtis sprendimų, kurie vestų į priekį, elgtis protingai bei atsakingai.

Vilniaus žvaigždė netrukus ir vėl sužibs. Žinau, kad Vilnius bus vienu geriausių Europos miestų. Miestas, kuriame gera dirbti, kurti, gyventi ir auginti vaikus. Laisvų žmonių ir sąžiningos valdžios miestas. Tam mus įpareigoja Vilniaus istorija. Tam atėjo laikas.