Teiginiai


Žinutė socialiniuose tinkluose: šiandien ryte pamačiau nuotrauką kurioje yra apsikabinę Putinas su Zelenskiu ir Kim Jong Unu. Tai yra ne tik šlykštu, bet ir graudu.

Verdiktas


Fotografijoje nėra vaizduojami Ukrainos, Rusijos ir Šiaurės Korėjos lyderiai, tai – tik šiais žymiais žmonėmis apsimetantys imitatoriai Howard X, „Steve Poland“ ir Umidas Isabaevas. Nuotrauka buvo padaryta pramogų tikslais, siekiant iliustruoti amerikiečių podkasto „Snap Judgment“ epizodą „The League of Impersonators“.

Melo detektoriaus komentaras


Pasipiktinęs socialinio tinklo vartotojas pasidalino fotografija, kurioje, pasak jo, užfiksuoti apsikabinę Ukrainos prezidentas Volodimyras Zelenskis, Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas. Nuotraukos komentare ja pasidalinęs asmuo klausė, ar Ukrainoje iš tiesų vyksta karas, jeigu atvaizde trijų valstybių lyderiai vaizduojami kartu.

Dauguma nuotrauką pakomentavusių vartotojų sugėdino žinutės autorių dėl dalijimosi melaginga informacija. Nors iš pirmo žvilgsnio, neįsigilinus į tai, kaip iš tiesų atrodo Ukrainos, Rusijos ir Šiaurės Korėjos lyderiai, išvydus šią nuotrauką galima apsigauti, vis dėlto, gerai žinant visų trijų asmenybių veidus nesunkiai galima pasakyti, kad fotografijoje tikrai vaizduojami ne jie.

Šioje nuotraukoje užfiksuoti trys imitatoriai, apsimetantys žymiais žmonėmis pramoginiais tikslais. Kim Jong Unu nuotraukoje apsimeta imitatorius slapyvardžiu Howard X, V. Putinu – „Steve Poland“, o V. Zelenskiu - Umidas Isabaevas. Ta pačia nuotrauka buvo pasidalinta „Twitter“ paskyroje „Snap Judgment“ su prierašu: „Ar kas nors kada nors jums sakė, kad esate panašus į kitą žmogų? Neseniai pasirodžiusiame epizode sulaukėme daugybės panašumų... <...> Nepraleiskite „Apsimetėlių lygos“.

„Snap Judgment“ – tai amerikiečių podkastas ir radijo laida. Kaip skelbiama podkasto „Youtube“ paskyroje, laida transliuojama daugiau nei 500 nacionalinio visuomeninio radijo stočių. „Apsimetėlių lyga“ (angl. „The League of Impersonators“) yra „Snap Judgment“ podkasto epizodas, transliuotas lapkričio 7 d. Epizodo viršelyje taip pat galima pamatyti panašų į nuotrauką animuotą trijų imitatorių, vaizduojančių Ukrainos, Rusijos ir Šiaurės Korėjos lyderius, atvaizdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją