„Per 14 dienų šioje sistemoje pakeista infrastruktūra, optimizuoti duomenų srautai, padidintas našumas, įdiegtos naujos funkcijos ir atlikti kiti patobulinimai. Sistema leis lengviau apdoroti didėjantį vartotojų ir deklaracijų duomenų srautus“, - sako Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Modestas Kaseliauskas.

Pastarąsias dvi savaites EDS buvo sustabdyta dėl planinių tobulinimo darbų remiantis bendru šios sistemos plėtros planu dėl elektroninių paslaugų fiziniams ir juridiniams asmenims vystymo.

Šiuo metu, naudodamiesi EDS, Lietuvos mokesčių mokėtojai gali užpildyti ir pateikti 37 įvairias deklaracijas ir jų formas. Per pirmąjį šių metų pusmetį EDS vartotojų skaičius išaugo 30 proc. ir pasiekė 115 tūkstančių – tiek fizinių ir juridinių asmenų deklaracijas pateikia internetu.

Daugiau nei prieš metus VMI pirmoji šalyje sukūrė elektroninio deklaravimo sistemą, kuri leidžia gyventojams bei įmonėms elektroniniu būdu deklaruoti privalomus mokėti mokesčius. Informacinės visuomenės prie Lietuvos Respublikos vyriausybės komiteto 2005 metais atlikto tyrimo duomenimis, pajamų mokesčio deklaravimas yra vienas populiariausių ir geriausiai išvystytų elektroninių paslaugų šalies viešajame sektoriuje.