Greičiausiai sunkvežimiai važiuoja Rusijos Rostovo miesto, esančio netoliese Ukrainos Rytinių rajonų, kontroliuojamų teroristų, kryptimi.

BBC korespondentas Steve‘as Rosenbergas stebi konvojaus judėjimą ir socialiniame tinkle „Twitter“ skelbia, jog baltus sunkvežimius su humanitarine pagalba Rostovo link lydi karinės mašinos.




Iš Kijevo išriedėjo sunkvežimiai

Iš Kijevo į Ukrainos rytus išriedėjo kelios dešimtys sunkvežimių su humanitariniu kroviniu antiteroristinės operacijos zonoje atsidūrusių regionų gyventojams. Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra UNIAN.

Kaip sakė žurnalistams Ukrainos infrastruktūros ministras Maksimas Burbakas, šis krovinys gabenamas į Luhansko srities Starobelsko miestą premjero Aesenijaus Jaceniuko nurodymu. "Mes surengėme pasitarimą su vairuotojais, visus nuraminome, saugumas bus užtikrintas", - sakė ministras.

Anot M. Burbako, ši humanitarinė pagalba iš dalies finansuojama valstybės biudžeto lėšomis, iš dalies - labdaros lėšomis.

Kaip pranešama, automobilių kolonos su humanitarine pagalba Donbasui išriedėjo ir iš Charkivo bei Dniepropetrovsko.


Rusijos kolona artėja prie Ukrainos pietrytinių regionų

Rusijos humanitarinės pagalbos siuntą gabenanti sunkvežimių kolona artėja prie prorusiškų separatistų kontroliuojamų Ukrainos pietrytinių regionų, pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas.

Beveik 300 sunkvežimių kolona buvo priversta padaryti lankstą, kai Kijevas nesuteikė jai leidimo įvažiuoti į šalies teritoriją iš šiaurės rytų regiono, kurį kontroliuoja vyriausybė.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad šiuo metu kolona yra Rusijos pietvakarinėje Rostovo srityje, besiribojančioje su konflikto krečiama Ukrainos Luhansko sritimi, kurios didelę teritorijos dalį tebekontroliuoja sukilėliai.

Kol kas neaišku, kada sunkvežimiai pasieks sieną, taip pat ar Ukrainos pareigūnai juos praleis.

Rusijos pareigūnai ir valstybinė žiniasklaida neskelbia jokios informacijos apie tos prieštaringai vertinamos kolonos judėjimą.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos Rostovo padalinio atstovas telefonu sakė, kad jo institucija „nesuteiks jokios informacijos apie šią koloną“.

Sunkvežimiai, kurie, anot Rusijos, gabena apie 1,8 tūkst. tonų humanitarinės pagalbos krovinių, didžiąją trečiadienio dalį praleido netoli Voronežo miesto, kuris yra už maždaug 500 kilometrų į šiaurę nuo Rostovo prie Dono, Rostovo srities administracinio centro.