BBC pranešė, kad trys įtariamieji uždaryti į areštinę. Kol kas atskleidžiama tik vieno įtariamojo asmenybė – tai 29 metų Sergėjus Kotenko. Ukrainos žiniasklaida tvirtina, kad jis yra susijęs Ukrainos televizijos kanalu Tvi.

Žurnalistė trečiadienį anksti paryčiais buvo užpulta po to, kai spaudoje pasirodė jos straipsnis apie aukštų vyriausybės pareigūnų turtą.

34 metų aktyvistė, kuri ne kartą kalbėjo iš tribūnos sostinėje protestuojantiems proeuropietiškiems aktyvistams, milicijai nurodė, kad po vidurnakčio jos automobiliui kelią užkirto kita mašina, iš kurios iššoko nepažįstami vyrai ir priėję išdaužė jos automobilio užpakalinį stiklą.

„Jie ištraukė ją iš automobilio, sumušė ir išmetė į pakelės griovį“, - sakoma milicijos pranešime. Jame nenurodoma, ar žurnalistė buvo apiplėšta.

Laisvai samdomai žurnalistei buvo sulaužyta nosis, ji taip pat patyrė smegenų sutrenkimą ir daugybinius sumušimus, pranešė internetinis laikraštis „Ukrainska Pravda“.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius paragino policiją surasti atsakingus už žurnalistės T. Čornovilos sumušimą, pranešė valstybės vadovo kanceliarija.