Šio žingsnio jau kurį laiką buvo tikimasi. O. Reznikovas Gynybos ministerijai vadovauja daugiau kaip 550 dienų.

„Manau, kad ministerijai reikia naujų požiūrių ir kitokių bendradarbiavimo formų tiek su kariuomene, tiek su visuomene apskritai, – sakė V. Zelenkis. Ukrainos žiniasklaida jau praeityje, o pastarosiomis dienomis vis dažniau, skelbė, kad 57-erių ministras netrukus bus pakeistas.

O. Reznikovas pastaruoju metu ne kartą teigė esąs pasirengęs pasitraukti, tačiau esą reikia rasti jam pamainą. Jis sakė kalbėjęs su V. Zelenskiu apie kitą postą.

Gynybos ministro pakeitimui turi pritarti parlamentas. V. Zelenskis teigė tikįs, kad parlamentarai balsuos už 41-erių R. Umerovo paskyrimą.

Reznikovas pranešė įteikęs atsistatydinimo pareiškimą

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pirmadienį pranešė, kad įteikė parlamentui atsistatydinimo raštą po to, kai Ukrainos prezidentas V. Zelenskis paragino imtis „naujų priemonių“ prieš Rusijos invaziją.

„Įteikiau atsistatydinimo raštą Ukrainos parlamento pirmininkui Ruslanui Stefančukui. Man buvo garbė tarnauti Ukrainos žmonėms ir dirbti (Ukrainos kariuomenėje) pastaruosius 22 mėnesius – sunkiausiu Ukrainos šiuolaikinės istorijos laikotarpiu“, – sakoma O. Reznikovo pranešime socialinėje žiniasklaidoje.

V. Zelenskio sprendimas atleisti O. Reznikovą pribrendo po to, kai gynybos ministeriją sukrėtė keli korupcijos skandalai, o Ukrainos vadovas visoje šalyje nušalino aukšto rango kariuomenės komplektavimo pareigūnus.

Birželio mėnesį Ukraina pradėjo kontrpuolimą prieš Rusijos pajėgas, sukaupusi Vakarų tiekiamos ginkluotės, o O. Reznikovas buvo laikomas pagrindiniu šios kampanijos vykdytoju. Bet pažanga kol kas nedidelė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)