Tai jis paskelbė pasirodžius dar nepatvirtintiems pranešimams, kad Lenkijos teritorijoje nukrito Rusijos raketų, o tai gali būti didelė karo Ukrainoje eskalacija.

„Pareiškiau užuojautą dėl Lenkijos piliečių žūties nuo Rusijos raketų teroro. Apsikeitėme turima informacija ir aiškinamės visus faktus. Ukraina, Lenkija, visa Europa ir pasaulis turi būti visapusiškai apsaugoti nuo teroristinės Rusijos“, – rašoma V. Zelenskio tviterio paskyroje paskelbtoje žinutėje anglų kalba.

Lenkijos vyriausybės atstovas Piotras Muelleris anksčiau antradienį patvirtino, kad šalyje prie Ukrainos sienos įvyko dviejų gyvybių pareikalavęs sprogimas, ir nurodė, kad didinamas kai kurių kovinių dalinių parengties lygis.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda trečiadienį šaukia Nacionalinio saugumo tarybą.

Toks sprendimas priimtas pasirodžius pranešimams, kad šios NATO narės teritorijoje nukrito Rusijos raketų, o tai gali būti didelė karo Ukrainoje eskalacija.

Pasak prezidento kanceliarijos vadovo Pawelo Szroto, posėdis numatytas 12 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją