Transporto priemonių, darbo jėgos ir įrangos judėjimo intensyvumas Pungjė-ri poligone šalies šiaurės rytuose, palyginti su praėjusiu mėnesiu, „padidėjo dvigubai-trigubai“, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi šaltiniais vyriausybėje.

Pareigūnai mano, kad sunkvežimiais, kurie matomi važiuojantys į tą kompleksą ir išvažiuojantys iš jo, tikriausiai vežiojami branduolinių technologijų specialistai.

„Jei tai pasirengimo branduoliniam bandymui ženklai, tai atrodo, kad pasirengimas yra paskutinių stadijų“, – sakė vienas šaltinis vyriausybėje, kurį citavo „Yonhap“.

Šiaurės Korėja rengiasi retai šaukiamam ir smarkiai reklamuojamam valdančiosios partijos suvažiavimui kito mėnesio pradžioje. Jo metu šalies lyderis Kim Jong-Unas turėtų prisiimti nuopelnus už šalies branduolinių ginklų programos pakylėjimą į naujas aukštumas.

Daug analitikų mano, kad Šiaurės Korėjos režimas galėtų penktą branduolinį bandymą įvykdyti kaip nenuolaidumo tarptautinei bendruomenei ir jėgos pademonstravimą prieš pat suvažiavimo pradžią.