Konkrečiai kalbama apie draudimą skelbti nusikaltėlių aukomis tapusių nepilnamečių Rusijos piliečių vardus, pavardes ir tėvavardžius. Taip pat draudžiama skelbti tokių vaikų ir jų tėvų nuotraukas ir vaizdo medžiagą.

Pažymima, jog negalima atskleisti ir nepilnamečių gimimo datų, įrašinėti ir viešinti jų balso įrašus. Įstatymo projekte numatytas draudimas pateikti informaciją apie tokių nepilnamečių nuolatinę ar laikiną gyvenamąją vietą, ugdymo įstaigą ar darbą. Įstatymo projekto tekstas skelbiamas Rusijos Valstybės Dūmos svetainėje internete.

Jeigu minėtosios informacijos atskleidimas padeda ginti nukentėjusiojo interesus, žurnalistai privalo iš anksto gauti nepilnamečio tėvų ar net pačios aukos leidimą skelbti asmeninius duomenis (tais atvejais, kai nusikaltimo aukai daugiau nei 14 metų). Tokio leidimo negavus, informacijos skelbimas leidžiamas tik tais atvejais, kai „gauti tokio leidimo neįmanoma arba jeigu teisėtas nepilnamečio atstovas yra įtariamas ar kaltinamas neteisėtais veiksmais“.

Įstatymo projekte redakcijas už šio įstatymo nesilaikymą siūloma griežtai bausti. Taigi už įstatymo nuostatų pažeidimus juridiniai asmenys turės sumokėti nuo 400 tūkst. (34 tūkst. Lt) iki milijono rublių (87 tūkst.) baudą, o fiziniai asmenys – nuo 3 iki 5 tūkst. rublių (261-435 Lt).

Teisininkai jau anksčiau kritikavo A. Kabajevos pateiktą įstatymo projektą, kurį politikė parengė kartu su deputatėmis Valentina Tereškova ir Marina Mukabanova (anksčiau pastaroji dirbo vyriausiąja valstybinio transliuotojo Kalmukijos filialo redaktore – tokia informacija pateikiama asmeninėje politikės svetainėje).

„Įstatymo projekte numatytas draudimas žiniasklaidai galioja ne tik kalbant apie nepilnametes seksualinių nusikaltimų aukas... Tokią informaciją viešinti draudžiama net apie autorinių teisių pažeidimų aukomis tapusius nepilnamečius... Aišku, naivu tikėtis, kad gimnastė, televizijos laidų vedėja ir kosmonautė gerai išmano teisinius klausimus“, - rašo advokatas Sarkis Darbinianis.

DELFI primena, kad vasarį Rusijos ir Vakarų žiniasklaidoje pasirodė žinia, jog neva sportininkė Alina Kabajeva pagimdė Rusijos vadovui kūdikį. Be to, sklandė gandai, kad tai ne pirmas A. Kabajevos ir V. Putino vaikas ir kad pirmagimis išvydo pasaulį dar 2011 m.

A. Kabajeva iš karto paneigė šią informaciją. Apie tariamą savo antrą vaiką ji sužinojo visai neseniai ir suskubo paneigti gandų per savo atstovę spaudai.

„Visi pranešimai žiniasklaidoje – melas, – pareiškė A. Kabajevos atstovė spaudai. – Alina Maratovna iki šiol neturi vaikų, nė berniuko, nė mergaitės. Juo labiau nuo V. Putino.“

Iki šiol neaišku, iš kur pasklinda tokios kalbos. O pati A. Kabajeva apskritai atsisako šia tema kalbėti.