Taip atsitiko ir vakar, kai V.Putinas susitiko su buvusiu Sovietų Sąjungos prezidentu ir dabartiniu NTV televizijos visuomeninės tarybos vadovu Michailu Gorbačiovu aptarti naujausio su spaudos laisve susijusio skandalo.

Prezidentas V.Putinas, kalbėdamas apie skandalingą istoriją, kai spaudos magnatas Vladimiras Gusinskis buvo prievartaujamas mainais į laisvę perduoti savo žiniasklaidos imperijos "Media-MOST" akcijas šalies dujų monopolininkei "Gazprom", laikėsi jau išbandytos taktikos.

Šalies vadovas viešai patvirtino ištikimybę žiniasklaidos priemonių laisvei ir pareiškė, kad "neteisinga būtų kištis į dviejų ūkio subjektų konfliktą. Visi ginčijami klausimai tarp "Media-MOST ir "Gazprom-media" turi būti sprendžiami teisme".

V.Putinas M.Gorbačiovui teigė buvęs nustebintas, kad spaudos ministras Michailas Lesinas pasirašė "Media-MOST" ir "Gazprom-Media" susitarimo dėl akcijų pardavimo protokolą, pagal kurį V.Gusinskiui mainais garantuojama laisvė ir nutraukiamas teisinis persekiojimas.

Šalies vadovas patvirtino, kad M.Lesino elgesys tiesiog neleistinas. Jis taip pat pabrėžė, jog, siekiant išsaugoti žodžio laisvę Rusijoje, būtina, kad žiniasklaidos priemonės būtų iš tikrųjų ekonomiškai savarankiškos.

V.Putinas tikino, kad NTV kanalą jis norėtų matyti privačiose rankose, o apie šio kanalo politiką turėtų spręsti akcininkai.