Demonstrantus, pasistačiusius palapines vakarinio Altonos regiono parke, policija išvaikė pirmiausiai, sakoma policijos ir žiniasklaidos pranešimuose.

„Vyksta ne sankcionuotas mitingas, o neleistinas stovyklavimas“, - sakė policijos atstovas.

Prieš vidurnaktį policija panaudojo vandens patranką ir ašarines dujas, kad išvaikytų kelių šimtų žmonių mitingą, keliose vietose, ypač Šv. Pauliaus rajone, užblokavusį gatves.

Suimtas vienas žmogus, o vienas praeivis, nedalyvavęs demonstracijose, patyrė lengvų traumų, savo „Twitter“ paskyroje rašė vietos policija.

Sekmadienį policininkai panaudojo ašarines dujas, vaikydami daugiau nei 600 demonstrantų, pasistačiusių palapines ant Elbės upės krantų.

Prieš G20 nukreiptų protestų organizatoriai ir Hamburgo miestas jau kelias savaites ginčijasi teisme dėl galimybės demonstrantams statyti palapinių miestelius.

Nors tokia demonstrantų stovykla iš esmės būtų teisėtas būdas rengti politinę demonstraciją, policija turi teisę drausti stovyklauti ant valstybės žemės, nusprendė teismas.

Manoma, kad prieš penktadienį prasidėsiantį aukščiausio lygio susitikimą, į šalies šiaurėje esantį miestą atvyks daugiau nei šimtas tūkstančių demonstrantų, protestuojančių prieš kapitalizmą, kartu su keliais tūkstančiais kairiųjų pažiūrų ekstremistų.

Lyderių, atvyksiančių į šį dviejų dienų susitikimą, apsaugai bus skirta daugiau nei 20 000 policijos pareigūnų.