Leidinio duomenimis, pernai Nyderlandus paliko 3 tūkstančiai migrantų, 2014 metais – 2,3 tūkstančio.

Pagrindinė nusivylimo priežastis yra tai, kad Nyderlanduose ilgai reikia laukti pabėgėlio statuso ir galimybės susijungti su šeima.

„Dar prieš metus migracijos tarnybos pradėdavo svarstyti prašymus suteikti pabėgėlio statusą praėjus 4-6 savaitėms, – pažymi Volkskrant“. – Dabar tenka laukti pusmetį“.

Negana to, dar prieš du mėnesius vyriausybė įspėjo, kad susijungimo su šeima procedūra bus sudėtingesnė.

„Gavus pabėgėlio statusą, tam gali prireikti maždaug metų“, – patikslina laikraštis.

Kaip teigia pareigūnai, procedūros nėra specialiai vilkinamos, tiesiog tarnybos nesusitvarko su prieglobsčio prašytojų antplūdžiu.

Nepalankiausioje padėtyje atsidūrė pabėgėliai iš Irako.

„Jų šansai sulaukti neigiamo atsakymo kur kas didesni negu sirų, kadangi daugelis šalies rajonų laikomi saugiais gyventi“, – rašo leidinys.

Raginama riboti pabėgėlių judėjimą

Į Nyderlandus atvykusiems pabėgėliams vyrams turi būti atimta teisė išeiti iš prieglobsčio prašytojų priėmimo centrų, kadangi jie kelia pavojų moterims.

Tai pirmadienį pareiškė ultradešiniosios Laisvės partijos vadovas Geertas Wildersas.

„Mums visiškai aišku, kad sienos visiems pabėgėliams ir visiems migrantams iš musulmonų šalių turi būti uždarytos, – pažymėjo jis. – Bet kol kas tai nepadaryta, o islamo testosterono bomba jau pakibo virš Olandijos moterų kaip Damoklo kardas. Todėl mes siūlome bent jau padaryti prieglobsčio prašytojų centrus uždaromis įstaigomis ir neleisti, kad gatvėse vaikštinėtų vyrai, atvykę į šalį gauti pabėgėlio statuso“.

Vartodamas tokius terminus kaip „seksualinis džihadas“ ir „žaginimo epidemija“, G. Wildersas pareiškė, kad Kelno įvykiai gali pasikartoti ir Nyderlanduose.

Ateinantį savaitgalį Laivės partijos lyderis ketina surengti Speikenisės mieste masinę protesto akciją prieš prieglobsčio prašytojų priėmimą, kurios metu dalys moterims Nyderlanduose oficialiai uždraustus balionėlius su pipirinėmis dujomis.

Policija kol kas nepranešė, kaip ketina reaguoti į šiuos radikalų veiksmus.

TVF ragina Europą aktyviau stengtis integruoti pabėgėlius

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) įspėjo Europą apie migrantų krizės iššūkius ekonomikai ir paragino Senąjį žemyną aktyviau siekti migrantų asimiliacijos.

„Pabėgėlių banga kelia didžiulius iššūkius Europos Sąjungos darbo rinkų absorbcijos pajėgumams ir išbando politines sistemas“, - pažymi TVF savo atnaujintoje pasaulio ekonomikos apžvalgoje.

„Būtini politiniai veiksmai paremti migrantų įsiliejimą į darbo jėgą, kad būtų sumažinti būgštavimai dėl socialinės atskirties ir ilgalaikių fiskalinių išlaidų“, - rašoma apžvalgoje.

TVF nuomone, tokios pastangos „galėtų sudaryti prielaidas potencialiai ilgalaikei pabėgėlių antplūdžio ekonominei naudai“.

Per praėjusius metus į Europą atvyko daugiau nei milijonas pabėgėlių, dauguma jų - iš karo draskomos Sirijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)