Šimtai agentų surengė reidus daugiau nei 70 vietų net 10-yje šalies provincijų. Per operaciją buvo išgelbėta daugiau nei 200 Kolumbijos piliečių, kurie buvo verčiami dirbti nežmoniškomis sąlygomis.

Pareigūnai sulaikė 23 žmones, kurie kaltinami įviliodavę aukas į prekybos žmonėmis tinklą (žmonės iš Kolumbijos buvo gabenami į Argentiną) ir vertę jas itin sunkiai dirbti – esą atidirbti už kelionės išlaidas.

„Mes tiriame šių laikų vergijos bylą“, - teigia Argentinos socialinės rūpybos departamento vadovas Carlosas Sanchezas.

„Jie nebuvo rakinami grandinėmis“, - teigia pareigūnas, tačiau pridūrė, jog atvykėliai iš Kolumbijos gyveno tarsi vergai, jais buvo psichologiškai manipuliuojama, siekiant įtraukti į nusikalstamą veiklą ir priversti dirbti nežmoniškomis sąlygomis.

Kordobos provincijoje reidai buvo vykdomi baldų gamybos dirbtuvėse, veikiančiose varginguose rajonuose, skelbia valstybinis transliuotojas „Telam“.

Tyrimas, trukęs daugiau nei dvejus metus, prasidėjo vienai aukai apie vergovės tinklą papasakojus Argentinos muitinės pareigūnui.

Kordobos tarptautinio oro uosto pareigūnai taip pat įsitraukė į tyrimą, pastebėję, jog į šalį atvyksta nemažai jaunų žmonių iš Kolumbijos, kurie su savimi neturi nei bagažo, nei pinigų.

Prieš metus dešimtys katalikų bažnyčios vyskupų iš visos Pietų Amerikos pareiškė, jog prekybos žmonėmis mastai regione sparčiai auga.

Šešiasdešimt vyskupų iš Argentinos, Brazilijos, Paragvajaus ir Urugvajaus tokią praktiką pavadino gėdinga ir šokiruojančią realybe ir pažadėjo visomis išgalėmis su šia problema kovoti.

„Perspėjame dėl organizuotų nusikaltėlių grupuočių, kurios naudojasi mažesniais tinklais, esančiais praktiškai visuose mūsų miestuose“, - teigiama bendrame dvasininkų pareiškime.

Argentinoje už prekybą žmonėmis gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 4 ir 14 metų.