Tuo tarpu H. Clinton priešininkas Donaldas Trumpas esą yra vienintelis asmuo, galintis sumažinti pavojingą įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono. „Amerikiečiai turi žinoti, kad pasirinks taiką Žemėje, jei lapkričio 8-ąją atiduos savo balsą už D. Trumpą", - sakė V. Žirinovskis.

Daugelis rusų laiko V. Žirinovskį kvailu politiku, kuris išsišokėliškais pasisakymais nori atkreipti dėmesį į save. Tačiau jis žinomas ir kaip nuolankus V. Putino tarnas, kartais atstovaujantis radikalioms pažiūroms, kad patikrintų viešąją nuomonę.

V. Žirinovskis mielai lygina save su D. Trumpu. Jie abu yra pagarsėję savo prieš moteris nukreiptais pasisakymais. Štai V. Žirinovskis dabar pareiškė: „Dauguma amerikiečių turi rinktis D. Trumpą, nes vyrai vadovauja milijonus metų". Esą negalima rizikuoti, kad vieną turtingiausių ir įtakingiausių šalių valdytų moteris.

JAV ir Rusijos santykiai yra tokie įtempti, kokie nebuvo nuo Šaltojo karo - pirmiausiai dėl padėties Sirijoje ir Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos. D. Trumpas yra pareiškęs, kad laiko V. Putiną geresniu valstybės vadovu nei JAV prezidentą Baracką Obamą. V. Putinas savo ruožtu gyrė milijardierių kaip „labai talentingą".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (409)