„Unian“ korespondentas Rusijoje perdavė, kad S. Glazjevas šią mintį išsakė per pasitarimą Maskvoje. „Noriu priminti Churchillo žodžius: „Tas, kuris tarp gėdos ir karo renkasi gėdą, gauna vienu metu ir karą, ir gėdą“. Tai šiuolaikinis karas. Tai nereiškia, kad mums reikia varyti tankus į Kijevą, tačiau bent jau užkirsti kelią gyventojų genocidui teisę mes turime“, - pareiškė S. Glazjevas.

Sergejus Glazjevas
„Tam pakanka uždaryti oro erdvę ir naudoti tą patį karinės technikos slopinimo mechanizmą, kurį tie patys amerikiečiai naudojo Libijoje, kurie iš pradžių uždarė oro erdvę, vėliau iš oro sušaudė šarvuotą techniką, artileriją, aviaciją ir tokiu būdu režimą, su kuriuo kovojo, pavertė netinkamu kovai. Mes dar turime galimybę tai padaryti, po pusmečio tokios galimybės nebebus“, - tikino S. Glazjevas.

Jis pareiškė, kad Ukrainos valdžia ėmė militarizuotis ir mobilizuoti gyventojus prieš Rusiją. „Stebėkite dinamiką – jeigu gruodį nacių buvo du tūkstančiai žmonių Kijeve, vasarį – 20 tūkstančių, o gegužę jų jau 50 tūkstančių kartu su kariais, tai vasaros viduryje jų bus šimtas tūkstančių, rugsėjį jų bus 200 tūkstančių, o iki metų pabaigos į kariuomenę jie pašauks 500 tūkstančių žmonių“, - pareiškė S. Glazjevas ir pridūrė, kad Ukrainoje naudojimui ruošiama seniai nenaudota karinė technika.

„Mes gauname galingiausią karinę mašiną, nukreiptą prieš mus, prifarširuotą nacistais, ideologine prasme nusistačiusiais prieš Rusiją... Galutinis viso šio veiksmo tikslas – karas su Rusija. Praradę Donbasą mes negalėsime išsaugoti taikos, nes kitas deklaruojamas tikslas – Krymas“, - pareiškė V. Putino patarėjas.