Dviejų savaičių 6 tūkstančių kilometrų Rusijos motociklininkų ralis, kurio maršrutas numatytas per Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją, baigsis gegužės 9 dieną Berlyne. Jame dalyvaus ir ultarnacionalistinis rusų baikerių klubas „Naktiniai Vilkai“ (Nočnyje volki).

„Į Berlyną!“ kviečia šiam raliui skirta baikerių interneto svetainė, primindama garsųjį Raudonosios armijos kovos šūkį Antrajame pasauliniame kare.

Ralis rengiamas tarp Rusijos ir Vakarų tvyrant didelei įtampai dėl krizės Ukrainoje, o Lenkijos užsienio reikalų ministerija būsimą žygį jau pavadino „problema“.

Vis tik Rusijos baikeriai tvirtina, kad jų kelionė neturi jokių politinių motyvų.

„Tai memorialinis ralis“, – sakė balandžio 25 dieną prasidėti turinčio žygio organizatorius Andrejus Bobrovskis.

„Pagrindinis jo tikslas yra pagerbti žuvusiuosius Antrojo pasaulinio karo laukuose, kovose su Hitlerio naciais, – kalbėjo jis. – Kitas tikslas – plėtoti ir stiprinti gerus kaimyniškus santykius“.

Ralio metu jo dalyviai aplankys karo memorialus, Aušvico ir Dachau koncentracijos stovyklas bei Berlyno Treptovo parką, garsėjantį savo memorialu sovietų kariams.

Pasak A.Bobrovskio, daug europiečių, tarp jų ir vokiečių, išreiškė norą dalyvauti šiame žygyje.

Tuo metu socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado lenkiška paskyra, pavadinimu „Nie dla przejazdu bandytów z Rosji przez Polskę!” („Ne rusų banditų kelionei per Lenkiją“), kurioje šalies pareigūnai yra raginami neleisti rusų motociklininkams įvažiuoti į ES.

Vienas šios paskyros įkūrėjų Jarekas Podworskis, kuris taip pat yra baikeris ir gyvena Liubline, pareiškė, jog „neįsivaizduojama“, kaip prorusiškus separatistus rytinėje Ukrainoje palaikę baikeriai galėtų važiuoti per ES šalis.

„Naktiniai vilkai“, kurie kartais yra laikomi Rusijos atsaku amerikiečių klubo „Hell's Angels“ (Pragaro angelai) baikeriams, V.Putiną laiko vienu iš savo gerbėjų. Daugelis dar gerai prisimena plačiai paviešintą V.Putino pasivažinėjimą triračiu motociklu „Harley Davidson“ baikerių susitikime Kryme 2010 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (699)