Remdamasis turimais šaltiniais leidinys „Kommersant“ informuoja, kad galutinis sprendimas bus priimtas rugpjūčio mėn.

„Viskas priklausys nuo tarptautinės situacijos“, – patikino vienas iš „Kommersant“ šaltinių.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas šią galimybę patvirtino, rašo zn.ua.

„Galutinis sprendimas dar nepriimtas. Dalyvavimas Generalinės asamblėjos sesijoje – vienas iš svarstomų variantų, šia prasme ne taip svarbu, ar ji jubiliejinė, ar ne“, – sakė jis.

Į JT tribūnas V. Putinas yra lipęs tris kartus: 2000, 2003 ir 2005 metais.

Pastaraisiais metais į Niujorką skrisdavo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, o 2009 m. Generalinėje asamblėjoje dalyvavo tuometinis Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

Manoma, kad jubiliejinėje sesijoje bus svarstomas kelių Vakarų valstybių pateiktas siūlymas apriboti nuolatinių JT Saugumo tarybos narių veto teisę.

Viena iš šiame siūlyme minimų valstybių – Rusija. Konflikto Ukrainoje kontekste šio sprendimo ėmė reikalauti nemažai valstybių ir tarptautinių organizacijų.

„Diskusija šiuo klausimu tęsiasi ne vienerius metus, tačiau pastaruoju metu vykstančios krizės, įskaitant ir krizę Ukrainoje, suteikia daugiau motyvacijos judėti šia kryptimi. Net keletas veto teisę turinčių valstybių – pavyzdžiui, Prancūzija – teigia pasiruošusios apriboti šios teisės taikymą“, – sakė nuolatinis Ukrainos atstovas JT Jurijus Sergejevas.