Anot Italijos laikraščio „La Repubblica“, jis pasakė: „Jei norėčiau, Kijevą galėčiau užimti per dvi savaites".

Šis sakinys esą nuskambėjo per pokalbį telefonu su kadenciją baigiančiu Europos Komisijos vadovu Jose Manueliu Barroso. Šis apie tai papasakojo šeštadienį vykusiame ES šalių lyderių susitikime.

Teigiama, kad J. M. Barroso pasiteiravo V. Putino dėl Rusijos karių Ukrainos teritorijoje. Tada šis pareiškęs, jog daug svarbiau yra, kad jis Kijevą galėtų užimti per dvi savaites. Vokiečių žinių portalas „Spiegel“ pirmadienį citavo Vakarų Europos diplomatą, kuris patvirtino, kad J. M. Barroso viršūnių konferencijoje pasakojo apie tokį pokalbį.

Vokietijos laikraštis „Handelsblatt“ tuo tarpu rašo, kad Rusija dėl savo vaidmens Ukrainos konflikte laikinai gali būti pašalinta iš G20 grupės. Atitinkamą pasiūlymą diskusijoms ateinančiomis savaitėmis ketina pateikti Australija. Kaip šių metų G20 viršūnių susitikimo, kuris lapkritį vyks Brisbene, šeimininkė, Australija su kitomis grupės valstybėmis nori pasitarti, ar neatšaukti kvietimo V. Putinui dalyvauti susitikime. Tačiau sprendimas dar esą nepriimtas.

Pirmadienį Minske vykusiame Ukrainos kontaktinės grupės susitikime prorusiški separatistai reikalavo specialaus statuso Rytų Ukrainai. Per keturias valandas trukusius pokalbius konflikto šalys pasikeitė dokumentais dėl savo pozicijų. Juos išanalizavus, pokalbiai gali būti pratęsti penktadienį, sakė separatistų atstovas Andrejus Purginas.

Europos Komisija pirmadienį paskelbė, kad pasiūlymus dėl naujų sankcijų Rusijai pateiks šeštadienį. Pasak vieno ES diplomato, gali būti nusitaikyta ir į finansų sektorių.