Internete plinta montažai ir komiksai, savaip interpretuojantys V. Janukovyčiaus požiūrį į ES ir Rusiją. Vieno iš interneto tautosakos naujadarų heroje tapo ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Interneto šmaikštuoliai pasitelkė nuotrauką iš praėjusią savaitę Vilniuje vykusiu ES ir Rytų partnerystės šalių viršūnių susitikimo. Šiame kadre V. Janukovyčius, regis, ne pačios geriausios nuotaikos, žygiuoja pro ES lyderius – D. Grybauskaitę, Jose Manuelį Barroso ir Hermaną van Rompuy. Lietuvos prezidentės mostą ranka šio kūriniu autoriai interpretuoja paprastai: „Na... – tai ten“.

Žinoma, internautų reakciją sukėlė ir specialiųjų pajėgų veiksmai Kijeve, vaikant proeuropietiškas demonstracijas. Pavyzdžiui, sukurtas komiksas, kurio herojai – V. Janukovyčius, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir premjeras Dmitrijus Medvedevas. Rusijos lyderiai „praneša“ turintys dvi naujienas. Pirma – kad V. Janukovyčius „šauniai išvaikė „EuroMaidaną“. Antra – tai, kad Ukraina nėra Rusija, taigi V. Janukovyčiui, švelniai tariant, „šakės“.

Ukrainos prezidento santykis su Rusija jau seniai peni interneto šmaikštuolių vaizduotę. Bene dažniausiai interneto tautosakoje žaidžiama žodžiu „dujos“ („газ“ - rus.).

Štai jau matytame komikse V. Putinas su D. Medvedevu klausia V. Janukovyčiaus, ar šis nepagadino oro. Sulaukę neigiamo atsakymo, Rusijos lyderiai konstatuoja: „Teisingai – reikia dujas taupyti!“ Dar viena analogija: V. Putinas su D. Medvedevu klausia, kokio vandens atsigerti norėtų V. Janukovyčius. Pastarasis atsako – gazuoto („с газом“ - rus.). Rusijos prezidentas su premjeru leipsta juokais: „Įsisvajojai!“