Amina Sboui (Amina Sbvi), geriau žinoma savo pseudonimu Tyler, buvo grąžinta kardomajam kalinimui ir bus apkaltinta nepadorumu bei kapinių išniekinimu, sakė pirmininkaujantis teisėjas. Už tokius nusikaltimus skiriamos kalėjimo iki dvejų metų bausmės.

Per kitą teismo posėdį, kuris buvo paskirtas birželio 5 dieną, A.Sboui bus apkaltinta pagal baudžiamojo kodekso "nusikalstamų sąmokslų" skyrių, kurio atitinkamuose straipsniuose numatomos kalėjimo bausmės ir iki 12 metų, pridūrė teisėjas.

A.Sboui Tuniso religinėje sostinėje Kairuane buvo pradėta teisti už neteisėtą paprikinio purškalo laikymą. Anksčiau šį mėnesį ji Kairuane buvo areštuota, kai ant sienos netoli kapinių nupiešė užrašą "Femen".

Dėl kaltinimo turėjus paprikinio purškalo jai buvo skirta 300 dinarų (150 eurų) bauda, sakė teismo pareigūnai.

Atskirai Teisingumo ministerija ketvirtadienį pranešė, kad trys "Femen" narės europietės, kurios trečiadienį buvo areštuotos už tai, kad reikalaudamos paleisti A.Sboui apnuogino savo krūtis prie centrinio teismo sostinės Tuniso centre, liks tardymo izoliatoriuje.

"Jos liks tardymo izoliatoriuje, kol stos prieš teismą", - sakė ministerijos atstovas Adelis Riahi, turėdamas omenyje tas dvi prancūzes ir vokietę, bet nenurodė, kokie kaltinimai joms galėtų grėsti.

Aktyvisčių europiečių akcija buvo pirmas toks protestas arabų pasaulyje ir daugelį socialiai konservatyviame Tunise, kur po 2011 metų revoliucijos vis garsiau kalba musulmonų ekstremistai, šokiravo.

Tų trijų moterų advokatas Souheibas Bahri sakė, kad kaltinimai joms paaiškės penktadienį.

A.Sboui kovo mėnesį sukėlė ir skandalą, ir tarptautinę palaikymo bangą internete, kai radikalūs islamistai ėmė jai grasinti už iki pusės nuogos savęs nuotraukų paskelbimą "Facebook".

Jos motina, kurią ji kaltina laikius ją nelaisvėje, vėliau savo dukrą pavadino žmogumi, sergančiu chroniška depresija ir turinčiu savižudiškų tendencijų.

Tačiau prieš ketvirtadienio teismo posėdį A.Sboui tėvas Mouniras sakė, kad didžiuojasi dukra dėl jos ideologinio įsipareigojimo, nors jos veiksmus ir pavadino perdėtais.