Ekspertai teigia padėję vietos Nepaprastųjų situacijų komandai, vykdžiusiai paieškas tarp nuolaužų laukuose, kur buvo numuštas Malaizijos oro linijų bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas, liepos 17 dieną skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, o visi 298 juo skridę žmonės ir įgulos nariai žuvo, iš įvykio vietos informavo „Reuters“ korespondentas.

196 orlaivio keleivių buvo olandai, taip pat Nyderlandų saugumo valdyba yra atsakinga už tyrimą dėl „Boeing 777“ numušimo.

Trumpas, tačiau intensyvus apsikeitimas artilerijos ugnimi įvyko netoli laukų, kuriuose komanda rinko daiktus, tarp kurių - knygos, dantų pastos tūbelės, kortos, plastikinis laikrodis ir priemonė nuo prakaitavimo. Dauguma daiktų stipriai apdegę, juos sunku atpažinti.

Nepaisant rugsėjo 5 dieną tarp Ukrainos karių ir prorusiškų separatistų sudarytų paliaubų, juodas dūmų kamuolys pakilo į orą už mažiau nei penki kilometrai nuo paieškų teritorijos.

Pareigūnai sudėjo rastus daiktus į sunkvežimį, kuris turėtų pasiekti aukų artimuosius.

Ginkluoti separatistai vaikštinėjo aplink, o Europos teisių ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) darbuotojai stebėjo procesą.

Olandų teismo medicinos specialistai Nyderlanduose identifikavo 272 katastrofos aukas, tačiau manoma, kad dar dalis aukų kūnų yra Rytų Ukrainoje.

Nyderlandų premjeras Markas Rutte pareiškė penktadienį esąs pasipiktinęs, jog olandų tyrėjai negali užbaigti savo darbo dėl besitęsiančių mūšių teritorijoje.