Kaip matyti žiniasklaidos išplatintose nuotraukose, kai buvo paleista dujų prie pastato centrinio įėjimo, kur vyko susistumdymai, du žmonės laikė V.Klyčko už parankių, o garsus boksininkas užsidengė veidą sportiniais marškinėliais.

Kaip praneša "Interfax" korespondentas, V.Klyčko išėjo iš protesto vietos.

Neramumai kilo dėl rusų kalbos

Šiuo metu prie Ukrainos rūmų yra keli šimtai žmonių. Susirėmimai nebevyksta. Žmonės stovi su valstybės ir partijų vėliavomis, sėdi ant laiptų. Iš garsiakalbių skamba ukrainiečių liaudies dainos.

Ankščiau aikštėje priešais rūmus vyko keli susistumdymai, per kuriuos buvo išdaužtas stiklas prie centrinio įėjimo į Ukrainos rūmus, kažkuris iš susirėmimų dalyvių paleido ašarines dujas. Protestuotojai užsidengė veidus drabužiais, taip pat padėjo vienas kitam nusiprausti akis.

Jeigu stabilizuoti Rados darbo nepavyks, reiks rengti pirmalaikius rinkimus, mano V.Janukovyčius

Vitalijus Klyčko
Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius mano, kad svarbiausiais uždavinys - stabilizuoti Ukrainos parlamento darbą.

"Aš manau, jog mes turime padaryti viską, kad parlamentas dirbtų ir toliau. Užbaigti šią sesiją ir, be abejo, pradėti sesiją šių metų rugsėjį. Tai svarbiausias uždavinys", - sakė V.Janukovyčius per susitikimą su parlamento ir Aukščiausiosios Rados frakcijų vadovybe, praneša jo spaudos tarnyba.

Remiantis pranešimu, valstybės vadovas pareiškė, kad jeigu nepavyks stabilizuoti parlamento darbo, "reikės pereiti prie pirmalaikių parlamento rinkimų procedūros".

"Tačiau aš manau, kad prieš pradėdami šią procedūrą, mes turime išnaudoti visas savo galimybes. Turi būti surengtos derybos frakcijose tarp deputatų, be abejo, turi būti derybos su opozicijos frakcijų vadovais taip pat su Aukščiausiosios Rados pirmininkų", - sakė prezidentas.

Jis pareiškė įsitikinimą, kad kol nebus nueitas šis kelias, "mes svarstyti bet kurių kitų klausimų negalime".

V.Janukovyčius mano, kad jeigu Ukrainos parlamentas šiandien sugeba dirbti, "derybas reikia vesti per pertraukas, einant pirmyn pagal darbotvarkę".