Išdavikas, kuris nuolat informavo Rusijos Federacijos specialiąsias tarnybas, apie ukrainiečių veiksmus, sulaikytas.

Apie tai pranešė Nacionalinio saugumo ir gynybos sekretorius Michailas Kovalis. Černigove bus teisiamas rusų šnipas.

Ukrainos pajėgos tęsia Horlivkos rajono išlaisvinimo operaciją

Ukrainos kariuomenė sunaikino teroristų grupuotę Saur Mogilos rajone. Toliau didėja antiteroristinės operacijos pajėgų kontroliuojama zona Horlivkos rajone, skelbia unian.net.

Šią žinią pranešė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas. „Toliau tęsiama antiteroristinė operacija išlaisvinant Latuginą, Šachtiorską, Torezą ir naikinant teroristų grupuotę Saur Mogilos rajone. Didėja antiteroristinės operacijos pajėgų kontroliuojama zona Horlivkos rajone“, - pranešė ekspertas.

Be to, antiteroristinės operacijos daliniai atliko reidus link Šachtiorsko, Tornovojės, Redkodubo, Saur Mogilos gyvenviečių. Tuo pačiu metu antiteroristinės operacijos pajėgų aviacija sunaikino daug teroristų gyvosios jėgos, ginklų ir technikos, informuoja D. Tymčukas.

Jis taip pat pranešė, kad teroristai, mėgindami nustumti Ukrainos pajėgas, vykdo kontratakas Lugansko rajone. Antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijos Luhansko oro uosto teritorijoje nuolat apšaudomos iš sistemų „Grad“, tankų ir minosvaidžių.

„Apšaudytos antiteroristinės operacijos pozicijos netoli Starobeševo, Amvrosivkos, Saur Mogilos gyvenviečių, Olenevką ir Donecką jungiančio kelio kontrolės posto. Apšaudyta iš minosvaidžių ir „Grad“. Iš Rusijos teritorijos mažiausiai du kartus šaudyta į antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas pasienio rajonuose. Apšaudyta iš artilerijos“, - informuoja D. Tymčukas.