V. Geletejus pademonstravo iš specialaus karbido ir volframo lydinio pagamintą kulką ir pabrėžė, kad žvalgyba jam perdavė kelias dešimtis tokių kulkų.

Šios kulkos surinktos Rusijos ginkluotųjų pajėgų kontroliuojamose teritorijose Ukrainos Rytuose, rašo UNIAN.

„Turime informacijos, kad Rusija Ukrainos teritorijoje naudoja naujausius ginklus. Štai pažiūrėkite – paprastas šovinys, tačiau kulka pagaminta iš volframo karbido. Tai 7,62 kalibro šovinys, tinkantis snaiperiniam Dragunovo šautuvui ir Rusijos turimiems kulkosvaidžiams.

Šis šovinys gali pramušti šeštojo apsaugos lygmens neperšaunamas liemenes ir šarvuotąją techniką. Būtent ši ginkluotė 2013 m. atsirado Rusijos ginkluotuose pajėgose, o dabar atsirado ir Donbase. Žvalgyba perdavė man dvi dešimtis tokių šovinių“, - informavo V. Geletejus.

Taip pat jis pridūrė, kad atlikus šių šovinių ekspertizę, Ukraina kreipsis į tarptautinius teismus tam, kad būtų įvertinti Ukrainos teritorijoje bandomi Rusijos šaudmenys.

V. Geletejus pakomentavo ir baudžiamąją bylą, kurią prieš jį iškėlė Rusijos tiriamasis komitetas dėl neva vykdomo rusakalbių Rytų Ukrainos gyventojų genocido.

„Kalbant apie genocidą, mes kartu su visu pasauliu paklausime Rusijos ginkluotųjų pajėgų dėl Rusijos naudojamų naujausių ginklų. Ateis laikas, kai tiek Ukraina, tiek ir visas pasaulis pamatys, ką Rusija darė Donbase. Ir tik tada užduosime klausimus dėl išgalvotų baudžiamųjų bylų. Ne mes pas juos atėjome, o jie užėmė mūsų teritoriją“, - pridūrė V. Geletejus.

Volframo karbidas – kietoji medžiaga, naudojama gaminant temperatūrai ir nusidėvėjimui atsparius instrumentus. Gerai žinomo pobedito lydinio sudėtyje – 90 proc. volframo karbido. Taip pat iš jo gaminamos ir šarvamušės kulkos.