Kasmetinėse „Rapid Trident“ karinėse pratybose, kurios Vakarų Ukrainos Javorivo mieste vyks iki liepos aštuntos dienos, dalyvauja apie 1 800 karių iš 14 šalių, o didžiausias dėmesys bus skiriamas "taikos palaikymo ir stabilumo operacijoms", teigiama JAV kariuomenės pranešime.

Ukrainos gynybos ministerijos regioninio skyriaus atstovas Oleksandras Poroniukas agentūrai AFP sakė, kad karinėse pratybose bus naudojama apie 200 karinės įrangos vienetų, tarp kurių ir du sraigtasparniai.

Nuo 2015 metų balandžio Ukrainos karius treniravo apie 300 JAV karių, siekiant palaikyti juos kovoje prieš Rusijos remiamus separatistus nuniokotuose Ukrainos rytuose.

Pirmadienį Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad per 24 valandas susirėmimuose su separatistais žuvo vienas karys, o keturi kiti buvo sužeisti.

Ukrainos gynybos ministras Stepanas Poltorakas balandį sakė, kad šiam konfliktui užbaigti gali prireikti daugelio metų. Nuo konflikto pradžios 2014 metų balandį jau žuvo beveik 9 400 žmonių.

Kijevas ir Vakarai kaltino Rusija remiant separatistus ir siunčiant per sieną reguliariąją kariuomenę. Šiuos kaltinimus Maskva ne kartą neigė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)