Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, Vokietijos vyriausybė nei reagavo į tūkstančių bylų persiuntimą, nei išdavė terorizmu įtariamus asmenis, pareiškė R. T. Erdoganas pirmadienį savo valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AK) nariams Rizės provincijoje. Iš viso kanclerei Angelai Merkel esą buvo perduota 4 500 bylų. Anot R. T. Erdogano, Vokietija reikalauja, kad Turkija išduotų terorizmu įtariamus asmenis, tačiau pati to nedaro.

Jau liepą Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutui Cavusoglui kaltino Vokietiją suteikiant prieglobstį Kurdistano darbininkų partijos (PKK) ir pamokslininko Fethullah Gueleno judėjimo „teroristams“. R. T. Erdoganas JAV gyvenantį F. Gueleną kaltina organizavus nepavykusį perversmą 2016 metų vasarą.

Dėl tariamų kontaktų su F. Gueleno judėjimu per praėjusius 12 mėnesių Turkijoje buvo suimta apie 50 000 žmonių. Tarp jų yra ir Vokietijos piliečių - tai temdo santykius su Vokietija. Dar per 150 000 viešojo sektoriaus, teisėsaugos, policijos ir kariuomenės darbuotojų buvo atleisti arba suspenduoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)