„Kompensavimas Rusijai nesvarstomas – mes tik išreiškėme apgailestavimą“, – televizija „CNN-Turk“ citavo B. Yildirimo žodžius, praėjus kelioms valandoms po to, kai premjeras pareiškė, kad Ankara pasiruošusi pasiūlyti kompensaciją dėl incidento, sužlugdžiusio abiejų šalių ryšius.

Pirmadienio vakarą kalbėdamas visuomenei televizijai TRT, B.Yildirimas sakė: „Esame sakę, kad prireikus esame pasiruošę sumokėti kompensaciją.“

Naujausia sumaištis kilo kitą dieną po didelio diplomatinio proveržio, mėginant užbaigti krizę santykiuose tarp abiejų šalių, kurios palaiko priešingas stovyklas Sirijos pilietiniame kare, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pasiūlė susitaikyti.

Kremlius sakė, kad R.T.Erdoganas atsiprašė dėl incidento, įvykusio prie Turkijos ir Sirijos sienos.

Tačiau Turkijos pareigūnai sakė, kad R.T.Erdoganas savo laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui tik „išreiškė apgailestavimą“ dėl to incidento, o ne tiesiogiai atsiprašė.

Nors pasiūlymas sumokėti kompensaciją buvo atšauktas, R. T. Erdoganas ir V. Putinas trečiadienį kalbėsis telefonu – pirmąkart po to, kai buvo numuštas tas lėktuvas, nurodė Kremlius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)