Saugumo pajėgos Hailsą Hanci suėmė Juodosios jūros pakrantės Trabzono provincijoje, sakė pareigūnas, kuris sulaikytąjį apibūdino kaip F. Guleno „dešiniąją ranką“, atsakingą už lėšų pervedimą Pensilvanijoje įsikūrusiam pamokslininkui.

F. Gulenas neigia bet kokias sąsajas su žlugusiu perversmu.

Pareigūnas nurodė, kad H. Hanci „tikriausiai“ į šalį atvyko likus dviem dienoms iki perversmo, kurį buvo mėginama surengti vėlų liepos 15-osios vakarą.

Pareigūnas taip pat patvirtino valstybinės Anatolijos naujienų agentūros pranešimą, jog Turkija sulaikė Akino Ozturko, buvusio šalies oro pajėgų vado, kuris jau yra suimtas kaip vienas pagrindinių įtariamųjų, žentą.

Pasak pareigūno, pulkininkas leitenantas Hakanas Karakusas buvo sulaikytas Ankaroje.

Šeštadienį Turkija taip pat sulaikė vieną iš F. Guleno sūnėnų Muhammetą Saitą Guleną. M. S. Giulenas į sostinę Ankarą bus pristatytas iš Rytų Turkijoje esančio Erzurumo miesto, kuriame gimė jo dėdė F. Giulenas, skelbia Anatolijos naujienų agentūra.

Šių metų gegužę Turkijoje buvo suimtas kitas F. Giuleno sūnėnas dėl jo ryšių su mokyklomis, kuriose palaikomos judėjimo "Hizmet" idėjos, įkvėptos jo dėdės pamokslininko.