„Dreamworld“ atstovė spaudai Miche Paterson sakė, kad du vyrai ir dvi moterys žuvo vandens atrakcione, kuriame plaukiama dirbtine upe. Ji nepateikė jokios informacijos, kaip įvyko nelaimė.

Pasak policijos, tiriamas „kritinis incidentas“ pramogų parke „Dreamworld“.

„Manome, kad kažkas atsitiko viename iš atrakcionų“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Kvynslando policijos atstovas.

Kvynslando policijos atstovas spaudai Kieranas Selfas nurodė, kad policija kol kas taip pat neturi jokios informacijos apie tai, kaip įvyko nelaimė.

„Šiuo metu dar tiksliai nežinome, kas atsitiko“, – pridūrė jis.

Atrakcione, kuriuo lankytojai plaukia apskritais šešiaviečiais plaustais, užkeliamais į viršų konvejerio, „įvyko kažkoks gedimas ir du žmonės buvo išstumti iš atrakciono, o kiti du buvo prispausti“, – žurnalistams sakė G. Fulleris.

Dienraštis „Gold Coast Bulletin“ rašo, kad iš atrakciono buvo išleistas vanduo, nes stengtasi išgelbėti įstrigusius žmones, bet tai nepadėjo.

1981 metais atidarytas pramogų parkas „Dreamworld“ savo pranešime sakė, kad „stengiasi kuo greičiau nustatyti faktus dėl incidento ir glaudžiai bendradarbiauja su pagalbos tarnybomis ir policija“.

Šiame pramogų parke veikia per 40 vandens kaskadų ir kitokių atrakcionų.

Po tragiško incidenro „Dreamworld“pramogų parkas, esantis Kvynslando valstijos kurortiniame Gold Kousto regione, buvo uždarytas.

Laikraštis „The Gold Coast Bulletin“ pranešė, kad nelaimė veikiausiai įvyko vandens atrakcione „Thunder River Rapids“, kuriuo lankytojai plaukia apskritais šešiaviečiais plaustais, užkeliamais į viršų konvejerio.

Iš oro filmuotoje medžiagoje buvo matyti prie vandens atrakciono „Thunder River Rapids“ dirbantys paramedikai.

„Pramogų parkas „Dreamworld“ stengiasi kuo greičiau nustatyti faktus dėl incidento ir glaudžiai bendradarbiauja su pagalbos tarnybomis ir policija“, – sakoma kompanijos pranešime.

„Parko „Dreamworld“ prioritetas yra su šia tragedija susijusios šeimos ir informuosime visuomenę iškart, kai paaiškės informacija“, – sakoma jame.

Vienas iš liudininkų, kuris ruošėsi eiti į atrakcioną, sakė, kad apsivertus plaustui „visi pradėjo klykti“.

„Matėme mažą mergaitę ir manome, kad ten buvo jos mama, nes ten buvo tik ji ir jos maža sesutė, kuri buvo dar kūdikis“, nacionaliniam transliuotojui Australian Broadcasting Corporation (ABC) sakė Lia Capes.

„Kalbėjausi su vienu iš vaikinų ir jis sakė, kad prieš jį buvo plaustas ar valtis, tas daiktas apsivertė ir visi klykė“, – sakė ji.

Kitas liudininkas, kuris nenorėjo būti įvardytas, dienraščiui „Gold Coast Bulletin“ sakė: „Mano sesuo ir dukterėčia buvo tame atrakcione ir jos yra sukrėstos šalia jos kojų buvo prispausta moteris.“

Gold Kousto meras Tomas Tate'as sakė, kad tai yra „labai liūdna diena mūsų miestui“.

„Mintimis esame su nukentėjusiųjų šeimomis ir ten esančiais pagalbos tarnybų darbuotojais... Tikrai liūdna diena visiems“, – feisbuke pridūrė T.Tate'as.

Pranešime sakoma, kad vienas žmogus tikriausiai įstrigo po konvejerio juosta.

„Dreamworld“, kuriame veikia per 40 vandens kaskadų ir kitokių atrakcionų, kol kas jokių komentarų nepaskelbė.