Penktadienio vakarą Beno Siegelio roplių parduotuvėje Dirfild Biče surengtame konkurse jėgas išbandė maždaug 30 dalyvių. Didysis prizas buvo pitonas.

32 metų Edwardas Archboldas prastai pasijuto vos renginiui pasibaigus, jis sukniubo priešais parduotuvę, teigiama pirmadienį policijos paviešintame pareiškime. Vyras buvo nedelsiant nugabentas į ligoninę, kur gydytojai konstatavo jo mirtį. Šiuo metu laukiama skrodimo rezultatų – tuomet ir bus įvardyta tiksli amerikiečio mirties priežastis.

„Nebent tarakonai buvo užsikrėtę kokiomis nors bakterijomis ar kitais ligos sukėlėjais, kitu atveju tikrai nemanau, kad juos valgyti būtų buvę nesaugu“, - teigia Kalifornijos universiteto entomologijos universiteto profesorius Michaelas Adamsas.

Specialistas pridūrė, jog nėra girdėjęs apie žmones, mirusius nuo suvalgyto tarakono.

„Yra tarakonams alergiškų asmenų, tačiau kenksmingų medžiagų nei juose, nei panašiuose vabzdžiuose nėra“, - teigia profesorius. Policijos pareigūnų teigimu, daugiau nei vienas iš tarakonus valgiusių asmenų nesunegalavo.

„Jaučiamės tiesiog siaubingai. Jis buvo labai malonus, tiesiog norėjo pasirodyti“, - sakė renginio organizatorius B. Siegelis ir pridūrė, jog prieš varžybas velionis jautėsi gerai, esą E. Archboldas visada buvęs „kompanijos siela“.

B. Siegelis sakė, jog E. Archboldas pitoną perdavė draugui, su kuriuo kartu atvyko į renginį.

B. Siegelio advokato teigimu, visi tarakonų valgymo varžybų dalyviai buvo pasirašę specialų dokumentą, kuriuo „prisiėmė atsakomybę dėl dalyvavimo šiame unikaliame ir originaliame konkurse“.

„Visi vabzdžiai buvo auginami laikantis saugos reikalavimų, jie buvo skirti maitinti ropliams“, - pridūrė advokatas.