Pareigūnų duomenimis, talibai, ginkluoti rankiniais granatsvaidžiais, užpuolė kalėjimo apsaugos darbuotojus ir išlaisvino kalinius.

„Talibanas užėmė mūsų rajoną, kuris yra dalis Kundūzo miesto, galiu visur matyti jų kovotojus“, – sakė AFP žurnalistas šiame mieste.

Vienas genčių vyresnysis sakė, jog kovotojai kontroliuoja vieną iš miesto rajonų, o kitas pranešė, kad jo namas dabar yra maždaug už 100 metrų nuo talibų priešakinės linijos.

Pasak provincijos gubernatoriaus, vyriausybė pasiuntė savo pajėgas, kad užkirstų kelią Talibano kovotojams, kurie kėsinasi užimti visą miestą.

Tai jau antras kartas šiais metais, kai talibai yra prie Kundūzo. Birželį afganų saugumo pajėgoms jų puolimą pavyko atremti. Provincijos sostinės užėmimas islamistams būtų didelė pergalė beveik 14 metų trunkančiame jų sukilime.

Smurtas Afganistane pastaraisiais metais vėl suaktyvėjo. NATO kovinė misija šalyje baigėsi 2014 metų gruodį. Nuo tada Afganistane liko tik nedaug užsienio karių, kurių užduotis - mokyti afganų saugumo pajėgas.