Tačiau J. Šinavatra per spaudos konferenciją su Jungtinių Tautų (JT) generaliniu sekretoriumi Ban Ki-moonu užtikrino investuotojams, jog Tailandas greitai grįš į įprastas vėžias, nes turi ilgalaikę strategiją, kaip būtų galima pertvarkyti vandens kontroliavimo sistemą.

Pasak premjerės, Rytų Bankoke, kur dvi pramoninės teritorijos vis dar apsemtos, iki šių metų pabaigos potvyniai jau bus nuslūgę.

Per didžiausius per mažiausiai penkis dešimtmečius potvynius šalyje nuo liepos mėnesio žuvo 564 žmonės, buvo užlietos gyvenamosios ir pramoninės teritorijos, dirbami žemės laukai.

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, kuri taip pat su vizitu atvyko į Tailandą, pasiūlė 10 mln. JAV dolerių siekiančią pagalbą. JAV anksčiau buvo pasiūliusios 1,1 mln. JAV dolerių humanitarinei pagalbai, įrangai ir pagalbos darbuotojų mokymams Tailande.

"Šiuo metu mes esame susikoncentravę ties tailandiečių poreikiais, tačiau mes padėsime šaliai atsigauti ir ateityje", - per spaudos konferenciją sakė H. Clinton.

Pasak jos, Vašingtonas "parems Tailando ekonomikos atsigavimą, būdamas partneriu prekybos, investavimo ir plėtros srityse".