„Dabar sakau, kad ne laikas“, – pareiškė ji, pridurdama, kad dabar visa Britanijos energija turi būti sutelkta į artėjančias „Brexit“ derybas.

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon pirmadienį pranešė norinti surengti dar vieną balsavimą dėl pasitraukimo iš Jungtinės Karalystės, nes Škotija verčiama dalyvauti „kietajame Brexit'e“, dėl kurio škotai nebalsavo, bet kurio siekia T.May konservatorių vyriausybė.

Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderė sakė, kad toks referendumas galėtų įvykti 2018 metų rudenį – 2019 metų pavasarį – prieš tai, kai Britanija turėtų pasitraukti iš ES.

Trečiadienį N.Sturgeon sieks pritarimo savo iniciatyvai Škotijos parlamente, bet Londonas turi teisę blokuoti jos prašymą.

„Dabar mes turėtumėme dirbti kartu, o ne skirtis“, – sakė T.May interviu, kuris buvo parodytas per televiziją.

„Mes turėtumėme dirbti kartu ir užsitikrinti tą teisingą sandorį Škotijai, tą teisingą sandorį JK. Kaip aš sakau, tokia yra mano kaip ministrės pirmininkės pareiga ir dėl tos priežasties aš sakau SNP: Dabar ne laikas“, – kalbėjo premjerė.

Tačiau vyriausybės vadovė net kelis kartus neatsakė į klausimą, kada būtų tinkamas laikas tokiam referendumui, kurio galimybės ateityje ji vis tik neatmetė.

T.May anksčiau sakė, kad nėra reikalo rengti antrą referendumą nepraėjus nė trejiems metams 2014 metų rugsėjo, kai 55 proc. škotų pasisakė prieš Škotijos atsiskyrimą nuo Jungtinės Karalystės.

Pernai perrinkta SNP vyriausybė žadėjo, kad, reikšmingai pasikeitus aplinkybėms, pavyzdžiui „Brexit“ atveju, ji yra pasiruošusi rengti antrą referendumą.

Dauguma Škotijos gyventojų pasisakė už pasilikimą Europos Sąjungoje pernai birželį vykusiame balsavime, bet 52 proc. visų Jungtinės Karalystės gyventojų savo balsą atidavė už tai, kad šalis išstotų iš ES.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)