58 metų amžiaus A.Ogis, dirbantis Federalinėje taryboje (vyriausybėje) nuo 1987 metų, - žymus valstybės veikėjas. Jis du kartus buvo išrinktas Šveicarijos prezidentu. Politikas pasitraukia pačiame jėgų sužydėjime, būdamas populiarumo viršūnėje. A.Ogis trečiadienį žurnalistams sakė ketinąs daugiau dėmesio skirti šeimai, kadangi to negalėjo daryti, užimdamas valstybinius postus.

Šveicarijos politinės sistemos specifika tokia, kad nuo šeštojo dešimtmečio pabaigos iš keturių didžiausių partijų atstovų sudaromos vyriausybės sudėtis yra stabili. Ministrai dirba joje po daugelį metų, ir jų atsistatydinimai paprastai būna susiję ne su skandalais arba padarytomis klaidomis, o su noru pakeisti veiklos sferą arba sveikatos būkle, turint omenyje itin didelį darbo krūvį. A.Ogis buvo "seniausias" Federalinės tarybos narys.

Šveicarijos liaudies partijoje, kuriai vyriausybėje atstovavo A.Ogis, dabar prasidės kandidatų į jo vietą kėlimo kampanija. Naujo vyriausybės nario rinkimai turi įvykti parlamento posėdyje gruodžio mėnesį. Vietinių analitikų nuomone, nors Šveicarijos vyriausybėje bus permainų, dabartinė keturių partijų koalicija bus išsaugota ir šalies užsienio politikos kursas nepasikeis.