Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Šveicarijos Federalinės Tarybos spaudos tarnyba.

„Federalinė Taryba priėjo išvadą, kad 96 tankų pardavimas yra negalimas dėl galiojančių teisės aktų nuostatų. Be kita ko, toks pardavimas prieštarautų Karinės paskirties priemonių įstatymui ir reikštų Šveicarijos neutralumo politikos pasikeitimą“, – informavo Vyriausybės atstovai.

Šie tankai dabar yra Italijoje, jie neeksploatuojami. Juos planuota gabenti į Vokietiją modernizuoti, o paskui kaip karinę pagalbą perduoti Ukrainai.

Šveicarijos koncernas „Ruag AG“, nepaisydamas šalies neutralumo, pateikė Vyriausybei oficialų prašymą dėl 96 tankų „Leopard 1“ perdavimo Ukrainai.

Kaip pažymėjo jo atstovai, Vokietijos koncernas „Rheinmetall“ yra suinteresuotas juos pirkti. Po inspekcijos ir remonto tankai būtų perduoti Ukrainai.

Atsakydamas į neoficialų „Ruag AG“ prašymą, kovo mėnesį Valstybės ekonomikos reikalų sekretoriatas pareiškė, jog koncernas negaus leidimo tokiam susitarimui, nes Šveicarija laikosi neutralumo, dėl kurio ji neremia nė vienos iš karo veiksmuose dalyvaujančios šalies. Šiuo pagrindu Bernas atsisako ir reeksportuoti tankų amuniciją, kurią ji prieš kelerius metus metų pardavė Vokietijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)