Abi juodosios dėžės buvo rastos prieš dvi savaites, bet jos buvo pernelyg apgadintos, kad iš jų būtų galima išgauti informaciją, galbūt atskleisiančią lainerio katastrofos priežastis.

Jos buvo išsiųstos Prancūzijos aviacijos saugumo agentūrai BEA, kuri taip pat sugebėjo išgauti informaciją iš 2009 metais pakeliui iš Rio de Žaneiro į Paryžių sudužusio lėktuvo juodųjų dėžių. Agentūra abu prietaisus gavo pirmadienį.

Tyrėjai tikisi, kad skrydžio duomenų ir pokalbių pilotų kabinoje įrašymo įrenginiai padės atskleisti gegužės 19 dieną įvykusios katastrofos, kai iš Paryžiaus į Kairą sudužo reiso MS804 lėktuvas ir žuvo visi 66 jame buvę žmonės, priežastys. Teroro atakos tikimybė nebuvo atmesta.

Viena iš juodųjų dėžių „buvo sėkmingai sutaisyta ... Prancūzijos katastrofų tyrimo agentūros laboratorijos“, sakoma komisijos pranešime.

„Antrosios juodosios darbos taisymas prasidės rytoj“, – nurodė tyrėjai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)