Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip ilgą žilą barzdą užsiauginęs patyręs snaiperis Abu Tahseenas kalnuotoje Irako vietovėje taikosi, šauna ir pataiko į teroristą.

A.Tahseenas, kuris per savo snaiperio karjerą kovėsi net penkiuose kariniuose konfliktuose, kaip tikras profesionalas mikliai išsirenka taikinį, nuspaudžia gaiduką, o tada, išvydęs, kaip kulka tiksliai atlieka jai patikėtą darbą, pagaliau lengviau atsikvepia.

Snaiperis savanoriu prisijungė prie organizacijos „Popular Mobilization Units“, ginančios Iraką nuo „Islamo valstybės“ teroristų. Šiuo metu snaiperis vykdo misiją Makchulio kalnuose.

Ten jis medžioja teroristus nuo 2015 metų gegužės ir žurnalistams gyrėsi jau nukovęs 173 islamistus. Reportažas apie snaiperį darytas praeitą gruodį, tad gali būti, jog per tą laiką jo trofėjų skaičius dar ūgtelėjo.

Pensininkas, prie kurio diržo pritvirtina daugybė už pirštą ilgesnių šovinių, teigia, kad jo snaiperinis šautuvas toks galingas, kad šūvis auką nubloškia mažiausiai metrą atgal.

Garbaus amžiaus snaiperis išdidžiai ir su aiškiai juntamu pasimėgavimu pasakoja apie baimę, kurią junta teroristai, patenkantys į jo misijos zoną.

„Matot šitą teritoriją – prisiekiu Dievu, jie siaubingai bijo atsidurti mano akiratyje“.

A. Tahseenas sako atsisakantis palikti savo misijos vietą. Kai vadovybė nusprendė jam suteikti mėnesį atostogų, jis jau po 12 dienų vėl buvo savo poste – sako, kad nieko neveikimas jį žudo.

Šis drąsus vyras – vienas kovotojų, kurie prieš „Islamo valstybės“ teroristus iš pradžių kovojo Sirijoje, tačiau neilgai trukus grįžo į gimtinę, kur islamistai taip pat ėmėsi aktyvių veiksmų.

Pasakodamas apie jo vaidmens svarbą konflikte, A. Tahseenas išgirsta teroristų pokalbį per radijo ryšį. Kalbos su žurnalistu baigtos.

Vyras susikaupia ir nusitaiko. Ruošdamasis mirtinam šūviui, konsultuojasi su jam talkinančiu taikytoju, kol galiausiai, kaip galima numatyti, tolumoje išvysta kitą snaiperį ir jo taikiklį.

„Jis sėdi visai šalia, tiesa? Ar klystu?“ – jam talkinančio taikytojo klausia snaiperis. Pastarasis sutinka tolumoje taip pat matantis galvas. Kelios akimirkos stingdančio susikaupimo – snaiperis dar kartą nusitaiko ir užtikrintai nuspaudžia gaiduką.

Nusitaikyti ir iššauti toli gražu dar ne viskas – tenka pažaboti ir nemenko dydžio šautuvo atatrankos jėgą.

Šūvio jėga kaip reikiant supurto snaiperį, bet jis nepasimeta ir nenukreipia žvilgsnio – dar kelias sekundes, kol galutinai neįsitikina, kad kulka patiesė taikinį.

„Nuostabu. Šlovė ir maldos Mahometui ir jo šeimai. O taip. Maldos skrieja žemyn į slėnį“, – džiaugiasi snaiperis.