Pagal naująsias gaires, prie vieno staliuko vienu metu gali būti aptarnaujami daugiausiai keturi žmonės iš vieno namų ūkio. Tuo metu nepasiskiepiję žmonės šiose įstaigose gali įsigyti maisto ir gėrimų išsinešimui.

Šalyje šiuo metu toliau galioja komendanto valanda nuo 20 val. vakaro iki 5 val. ryto. Šiomis valandomis leidžiama judėti tik dėl būtinųjų priežasčių, įskaitant darbą. Taip pat neleidžiama naudotis maisto išsinešimui paslaugomis, tačiau neribojamas maisto pristatymas į namus. Taip pat galioja draudimas organizuoti didesnius nei šešių žmonių iš skirtingų namų ūkių susibūrimus.

Nepaisant palyginti aukštų infekcijų skaičių, gruodį Slovakija ėmėsi veiksmų atidaryti šalies verslus, muziejus, galerijas, parodas ir knygynus. Be kita ko, leidžiama organizuoti religines apeigas, gali veikti slidininkų keltuvai.

Šalyje šiuo metu galioja nevienodi apribojimai – norint patekti į kai kurias vietas pakanka tik neigiamo testo, o kitose jau reikalaujama skiepų paso. Tačiau visiems gyventojams laisvai prieinamos maisto prekių parduotuvės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją