Acengas Fikri pareiškė, kad jo jaunutė nuotaka Fani Oktara nebuvo nekalta kaip ji tvirtino, taigi jis nusprendė išsiskirti, sakė jo advokatas Ujangas Suja'I.

F. Oktara tai paneigė ir apkaltino vyrą nepagrįstais teiginiais. Jos advokatas Danny Suliwisjaya sakė CNN, kad A. Fikri apgaule įviliojo merginą į santuoką.

A. Fikri sukėlė sąmyšį po liepos mėnesį įvykusių vestuvių su F. Oktara. Nors 16 metų amžiaus merginos Indonezijoje gali legaliai tuoktis, A. Fikri jau buvo vedęs ir turėjo vaikų. Poligamija, kurią praktikuoja nedaug musulmonų, pagal įstatymus nėra draudžiama, bet Indonezijos valstybės tarnautojams pagal griežtas taisykles negalima turėti dviejų sutuoktinių.

A. Fikri reikalavo skyrybų su savo žmona nusiųsdamas jai SMS žinutę, o tai, kaip teigė jo advokatas, islamo šariato įstatymas leidžia.

A. Fikri ir F. Oktaros skyrybos įvyko po to, kai pirmadienį moteris kreipėsi į policiją prašydama, kad A. Fikri būtų patrauktas atsakomybėn dėl melagingos šeiminės padėties, apgaulės, šmeižto ir nemalonaus elgesio.

Policija vis dar tiria F. Oktaros ieškinį. Iki šiol A. Fikri nebuvo pareikšti jokie kaltinimai.

Merginos advokatas D. Suliswijaya sakė CNN, kad ji ir jos šeima nusprendė paviešinti šias skyrybas tik po kelių mėnesių. Moteris prašė, jog A. Fikri jos atsiprašytų. D. Suliswijaya teigė, kad A. Fikri buvo pasakęs moteriai, jog yra našlys.

„Jis sakė, jog veda F. Oktarą kaip vienintelę savo žmoną, taigi jis ją apgaudinėjo ir nesakė tiesos”, - sakė D. Suliswijaya. Advokatas tvirtina, kad A. Fikri taip pat sulaužė savo pažadą leisti jai studijuoti universitete ir išleisti kelionėn į Meką.

Pirmadienį A. Fikri moters atsiprašė, bet liko prie savo istorijos versijos. „Jei tai, ką padariau, yra blogai, net jei tai ir neprieštarauja islamo įstatymams, tai labai atsiprašau savo šeimos ir buvusios žmonos“, – sakė jis korespondentams. Vyro advokatas U. Suja'I sakė, kad policijai bus pranešta apie F. Oktaros ir jos šeimos kaltinimus apgaule ir prievartavimu.

„A. Fikri kaltina moterį, jog ši nebuvo nekalta antrąją jų vedybų dieną. F. Oktara to nepaneigė. Štai kodėl A. Fikri nusprendė užbaigti santuoką”, - sakė A. Fikri advokatas. F. Oktaros advokatas primygtinai sako, kad šie kaltinimai nepagrįsti.

Anot vyro advokato, A. Fikri davė merginos šeimai maždaug 13 tūkst. skaičiuojant litais, kurie turėtų padengti jos studijų ir kelionės į Meką išlaidas. Jis sako, kad merginos šeima pritaria šiam sprendimui, bet prašo iš A. Fikri daugiau pinigų. F. Oktaros advokatas neigia A. Fikri tvirtinimus ir sako, kad visa, ko jo klientė nori, tėra atsiprašymas.

Indonezijos prezidentas Vidaus reikalų ministerijai liepė išnagrinėti šią bylą. Tam trečiadienį buvo nuspręsta sukurti specialų komitetą.

Vyro advokatas pareiškė, jog reikia, „kad bylą peržiūrėtų kitos teisinės instancijos” ir kad jo klientui pašalinimas iš pareigų kol kas negresia: „taryba turi sulaukti rezultatų iš policijos prieš galėdama priimti sprendimą dėl A. Fikri atleidimo”.

Indonezijos vaikų apsaugos komisijos (KPAI) sekretorius Muhammadas Ihsanas sakė, kad A. Fikri gali būti patrauktas atsakomybėn už seksualinį nusikaltimą, jei bus įrodyta, kad jis apgaudinėjo merginą.

„Jei taip pasielgęs viešas valstybės pareigūnas liks nenubaustas, visuomenė manys, kad galima taip elgtis”, - sakė M. Ihsanas.