"Mes fundamentaliai ir ideologiškai atmetame bet kokią bet kurios arabų ar islamo šalies atsiskyrimo ar pasidalijimo formą ir raginame išsaugoti jų vienybę", - sakė H.Nasrallah, kurio karingoji šiitų grupuotė yra sena Sirijos prezidento Basharo al-Assado valdžios Damaske sąjungininkė.

"Nuo Jemeno, Irako iki Sirijos - šiam regionui dabar kaip niekad gresia susiskaidymas, net Egipte, Libijoje ir Saudo Arabijoje, - sakė H.Nasrallah. - Mes Libane ir visame regione gyvename vienu svarbiausiu ir pavojingiausiu laikotarpiu,vaidų atmosferoje".

Kalbėdamas apie padėtį Sirijoje jis pažymėjo, kad "sukilėlius Sirijoje finansuoja ir ginkluoja trys įtakingos šalys: Turkija, Kataras ir Saudo Arabija", pranešama tinklalapyje ynetnews.com.

Tuo tarpu Libanui, anot H.Nasrallah, lieka dvi galimybės: siekti dialogo arba kovoti papildomuose frontuose. "Mes laikomės pirmosios - neleisti Sirijos įvykiams išplisti Libane", - nurodė jis.

Pasak jo, Vakarų ir Arabų vyriausybės, pripažinusios ginkluotąją opoziciją, yra atsakingos už pabėgėlių plūsmą iš Libano į Siriją. Jungtinių Tautų duomenimis, pabėgėlių yra daugiau kaip 125 tūkst.

"Asmenys, kurie yra atsakingi už tai, kad žmonių persikėlimas tęsiasi, tai tie patys, kurie yra atsakingi už kraujo liejimą, kuris neleidžia sirams siekti politinio dialogo ar susitarimo", - sakė jis.

"Jei bus laikomasi karinio sprendimo, karas bus ilgas", - perspėjo jis ir paragino Libano vyriausybę tam priešintis ir pabrėžė, kad "Libanas negali pakelti socialinės, humanitarinės ir politinės neveiklumo kainos".

"Hezbollah" generalinis sekretorius H.Nasrallah kalbą sakė per Arbaino ceremoniją, kai mažiausiai 15 milijonų maldininkų iš Irako ir viso pasaulio suplaukė į šventąjį Kerbelos miesta dalyvauti imamo Husseino (Huseino) pagerbimo renginyje.

Kerbeloje kasmet rengiama Arbaino ceremonija - viena iš svarbiausių švenčių šiitų religiniame kalendoriuje. Arbaino kulminacija vyksta praėjus 40 dienų po Ašūros, per kurią minima imamo Husseino, vieno iš šiitų labiausiai gerbiamų religinių veikėjų, žūtis per susirėmimą su kalifo Yazido kariauna 680 mūsų eros metais.

H.Nasrallah taip pat paragino išsiųsti į Turkiją pasiuntinį, kuris pradėtų tiesiogines derybas su įkaitais Sirijoje tapusių Libano piliečių pagrobėjais.

Sirijos šiaurėje Alepo provincijoje gegužės 22 dieną buvo pagrobti 11 Libano šiitų maldininkų, grįžtančių iš Irano. Tik du iš jų buvo vėliau paleisti.

Į Ankarą išvyko keli Libano lyderiai prašyti Turkijos valdžios įsikišti ir paveikti pagrobėjus.