Pchenjanas pareiškė, kad įtariamieji - Kim Kuk Gi  ir (Choe Chun Gil - vykdė žvalgybinę veiklą prieš KLDR. Pasak šalies pareigūnų, du vyrai gyveno prie KLDR sienos esančiame Kinijos Dandongo mieste, dėdamiesi verslininkais. Vienas iš jų taip pat buvo pogrindinės Bažnyčios narys ir platino Šiaurės Korėjoje propagandinę medžiagą, įrašytą į laikmenas.

Kaip teigia Šiaurės Korėjos valdžia, įtariamieji "uoliai dalyvavo Amerikos imperialistų ir marionetinio režimo varomoje šmeižikiškoje kampanijoje prieš KLDR, kurios tikslas - izoliuoti šalį tarptautinėje arenoje".

Seulas pripažino, kad abu sulaikytieji yra Pietų Korėjos piliečiai, bet atsisakė pateikti kokių nors papildomų komentarų, tik pažymėjo, kad visi kaltinimai yra nepagrįsti.

Dandonge gyvena didelė korėjiečių diaspora, kuri užsiima prekyba su Seulu. Be to, ten yra kelios protestantų misijos, mėginančios skleisti savo mokymą tarp pasienyje gyvenančių korėjiečių. 2014 metais Kinijos kontržvalgyba suėmė misionierių porą iš Kanados, kuri laikė Dandonge kavinę ir bendravo su pabėgėliais iš KLDR. Pora buvo įtarta šnipinėjimu.